LOXONE OKOS HÁZ ÉS ÉPÜLETAUTOMATIKA RENDSZER

Az osztrák Loxone okos otthon rendszer, vitathatatlanul a legmagasabb színvonalat képviselő és egyben az egyik legmegbízhatóbb épületautomatikai rendszer a világon. Stabilan és teljes mértékben képes kiszolgálni minden felhasználói igényt, projekt mérettől függetlenül.

A cég ugyan az egyik legfiatalabb a nagyobb épületautomatika gyártók között, azonban az egyik legmeghatározóbb szereplőnek számít a jelenlegi okos ház piacon. A Loxone rendszerrel a napjainkban elérhető összes intelligens otthon funkció megvalósítható kivétel nélkül, a világítás és redőnyvezérléstől kezdve, a professzionális gépészeti rendszerek vezérlésén át, egészen a multimédiás rendszerek vezérléséig.

Kiépítési technológia szempontjából vezetékes és vezeték nélküli megoldásokat is egyaránt kínálnak. A rendszer alapból képes kezelni több felhasználót, így minden belépési jogosultsággal rendelkező számára egyedi fiók hozható létre, egyedi jogosultsági szintekkel.

A Loxone okos ház rendszer központja elérhető bármilyen okos eszköz segítségével (okostelefon, tablet, laptop, PC, stb.), internet alapon akár távolról is.

A rendszer moduláriasan szabadon bővíthető, valamint számos kommunikációs átjárót is biztosít az egyéb eszközök, berendezések illesztések érdekében, úgy mint KNX, ModBus, RS232, RS485, IR, EnOcean, DMX, Dali, 1-Wire, LAN, stb.

Kiemelkedő előnye más rendszerekkel szemben, hogy minden be és kimenete szabadon programozható, így nem szükséges külön dedikált vezérlő egységeket megvásárolni (pl: árnyékolásvezérlő modul, stb.), hanem programozói oldalról határozhatjuk meg azok funkcionalitását.

Ha egy professzionális épületautomatika rendszert szeretne kiépíteni otthonában és számít a minőség, fontos a megbízhatóság, valamint szeretné fenntartani a jövőbeli bővíthetőség lehetőségét, akkor ár / érték arányban minden féle képen érdemes elgondolkozni a Loxone okos otthon rendszerén.

Works with Loxone kompatibilis eszközök

LOXONE KEZELŐFELÜLET ÉS APPLIKÁCIÓ Loxone App

Sok leendő okos ház tulajdonos egyik első kérdése, hogy hogyan néz ki a rendszer kezelőfelülete, mivel tartanak attól, hogy nehéz megtanulni annak kezelését. A valóságban szerencsére ettől egy kicsit sem kell félni, mivel erre tökéletesen felkészültek a fejlesztők, így egy rendkívül könnyen áttekinthető applikációt készítettek a felhasználók számára.

Ráadásul rendkívüli mértékben személyre szabható is. Az applikációba belépve alap beállításként helységenkénti (pl. nappali, konyha, hálószoba, stb.) és funkciónként szerinti (pl: árnyékolás, világítás, fűtés, stb.) bontásban lehet elérni otthonunk különböző funkcióit. Ezen felül lehetőségünk van kiemelni a főoldalra az általunk leggyakrabban használt ikonokat is, így azokat közvetlen a kezdőképernyőn tudjuk elérni.

A kezelőfelület természetesen teljesen reszponzív, így az alkalmazás illeszkedik bármilyen kijelző méretéhez. Elérhető számtalan platformon Andoid és iOS alapon egyaránt.

Egy dolgot azonban ne felejtsünk el. Egy megfelelően felprogramozott Loxone okos otthon rendszer, az esetek nagyrészében automatikus módon hajtja végre a funkciókat. Tehát megfelelő beálítás mellett, rendkívül kevés alkalommal kell majd használnunk az okos otthon applikációnkat.

Kíváncsi a Loxone okos otthon kezelőfelületére számítógépen? Próbálja ki most!

loxone, kezelőfelület, kezelés, display, felület
 • 1. lépés - A teszt szerver elérése: http://testminiserver.loxone.hu:7780/
 • 2. lépés - Írja be a következő felhasználói nevet: web
 • 3. lépés - Végül írja be a következő jelszót: web
 • 4. lépés - Belépés után már használhatja is a demo szervert

Loxone rendszer letöltése okos eszközre? Próbálja ki most iOS és Android alapon!

loxone, kezelőfelület, kezelés, display, felület, smart phone, okos telefon, iOS, Android
 • 1. lépés - Letöltés Android eszközre: Letöltés Google Play
 • 1. lépés - Letöltés iOS eszközre: Letöltés iTunes
 • 2. lépés - Megnyitás után "Új miniszerver"
 • 3. lépés - Válassza a "Kapcsolódás Demo miniszerverhez"
 • 4. lépés - Írja be a következő felhasználói nevet: web
 • 5. lépés - Végül írja be a következő jelszót: web
 • 6. lépés - Belépés után már használhatja is a demo szervert

FELHŐ MENTES OKOS OTTHON RENDSZER Cloudfree - Loxone

A Loxone-nál kiemelt figyelmet fordítanak a személyes adatok védelmére, ami vitathatatlanul komoly versenyelőnyhöz juttatja a gyártót más rendszerekkel szemben.

Míg más rendszerek az adatokat felhőben tárolják és azon keresztül dolgozzák fel az igényeket, addig egy Loxone okos házban minden adat helyben, otthonunk elosztószkrényében a központi egységben kerül tárolásra. Ezáltal nem csak hogy nem kerülnek ki személyes adataink a világhálóra, de internetkapcsolat hiányában is működőképes marad rendszerünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi az alapvető probléma a felhő alapú megoldásokkal.

Az első és legfontosabb, hogy az ilyen rendszerek által függünk a gyártó szerverétől. Ha a gyártó felmond egy szolgáltatást, akkor az adott szolgáltatást használó minden egyes telepítés azonnal használhatatlanná válik.

A második és gyakran említett terület, hogy egyes rendszerek követhetik és megfigyelhetik tevékenységünket. Hogy ez valóban igaz-e azt nem tudhatjuk biztosan, de a Loxone esetében ez garantáltan nem így van. Biztosak lehetünk abban, hogy adataink soha nem hagyják el épületünket.

A harmadik meglehetősen nyilvánvaló probléma a felhő alapú megoldásokkal, hogy nem működnek offline állapotban. Vagy ha igen, akkor csak rendkívül korlátozott funkcionalitást biztosítanak. Emiatt pedig mindig szükség van stabil internet kapcsolatra. Ezzel szemben a Loxone okos otthon rendszer, internet hiányában is stabilan végzi dolgát.

Számos intelligens otthon rendszer esetében, amelyek a Loxone-tól eltérően felhőn keresztül működnek, a hozzáférés a gyártó egyik oldalán keresztül történik. Ez a bejelentkezés pedig könnyen központi támadási ponttá válhat. Ezzel szemben a Loxone rendszerében nincs olyan központi csomópont, amelyet fel lehetne törni és bárki hozzáférhetne a Miniszerverekhez és ezáltal a működő rendszerekhez.

A Miniszerver regisztrációja kizárólag magán az eszközön keresztül történik, míg a Loxone webes felület pedig nem kapcsolódik a Loxone Miniszerver bejelentkezési adataihoz. Végezetül pedig minden Loxone okos otthon rendszert külön-külön védenek a Miniszerverek biztonsági mechanizmusai, valamint hálózatunk általános biztonsági beállításai.

Az alábbi gyártók termékeit már ismerjük és illesztettük Loxone okos otthonokhoz

Más gyártó termékét szeretné illeszteni Loxone okos otthon rendszeréhez? Nem probléma! Ez csak azt jelenti, hogy még nem csináltuk. Látogasson el a Loxone Library oldalra, ahol számos egyéb megoldás is megtalálható.

Ha ezek után sem találja a keresett gyártót vagy terméket a listában? Az sem probléma, biztos találunk megoldást, hogy milyen módon kezeljük az Ön által kért terméket, berendezést. Keressen minket bátran!

Loxone Library az okos otthon termékek és gyártók illesztése érdekében