OKOS OTTHON WELLNESS ÉS ÖNTÖZÉS VEZÉRLÉS

Loxone okos otthon rendszerünk természetesen nem csak az épületen belül található funkciók vezérlését biztosítja számunkra. Öntöző rendszerünk, medencénk vagy akár szaunánk felügyletét és vezérlését is rá bízhatjuk.

Amennyiben rendelkezünk a kertünkben öntöző rendszerrel, vagy akár csepegtető rendszerrel, a Loxone képes ennek teljeskörű irányítását is átvenni. Így nem kell külön vezérlésre költenünk, minden egy központi rendszerben érhető el. A körönkénti kiosztás és azok egyedi programozása időprogram vagy más értékek alapján, kiinduló szintű igénynek számít. Mivel időjárás állomásunk rendelkezik az esőérzékelővel, valamint az online időjárás előrejelzés szolgáltatás is rendelkezésünkre áll, így a rendszer képes ezen értékeket is figyelembe venni, és igény esetén akár késleltetni, vagy kihagyni egy-egy öntözési ciklust. Talajnedvesség érzékelőkkel pedig tényleg csak akkor, és csak azokat a köröket látja el vízzel, melyek esetében az valóban szükséges. Ha épületünk rendelkezik esővíz gyűjtő tartállyal, úgy annak felügyeletét és vezérlését is integrálhatjuk az öntözési blokkba a takarékosság érdekében. Ha a tartályt fúrt kút által szeretnénk megtölteni, vagy akár kombinálva a hálózati vízzel, annak sincs semmi akadálya, rendszerünk azt is képes kezelni.

A szauna tökéletes megoldás az ellazuláshoz, ami emellett egészséges is. De a Loxone okos otthon rendszere az élmények új szintre emelését biztosítja. A szauna távoli elérése által, akár már munkahelyünkről bekapcsolhatjuk a kívánt fűtési programot, így mire hazaérünk már a kért hőmérsékletre felfűtve vár. Ha nem szeret várakozni és állandóan ellenőrizni, hogy felmelegedett-e már a külső szauna, akkor imádni fogja a Loxone általi szabályzást. Aktiválja kedvenc programját az applikációból, és csak várja az üzenetet, hogy a „szauna használatra kész”.

A rendszer nemcsak kényelmet, hanem felügyeletet és ezáltal biztonságot is nyújt számunkra. Folyamatosan figyelemmel kíséri és felügyeli az állapotokat, és amennyiben az értékek eltérnek az elvárttól, figyelmeztetést kapunk arról akár az applikálcióba, akár telefonhívás által, és a szauna automatikusan kikapcsol.

Ha nem szeretnénk, hogy a gyerekek engedélyünk nélkül ne használják a szaunát, úgy erre is van lehetőségünk. Egyedi felhasználói fiókokat létrehozva, mi határozhatjuk meg hogy kinek, melyik okos otthon funkció vezérlését engedélyezzük.

Egyedi szauna program kialakításával lehetőségünk van akár egy egész wellness hangulatot kialakítani. A rendszer beállítja a fűtést, felkapcsolja a kért világítási képet, a hangszóróinkból pedig kellemes háttérzene indul.

A Loxone rendszer medencénk vezérlésében is professzionális megoldást biztosít. Képes automatikusan felügyelni és kezelni a víztisztítást, utántölteni a medencét, vezérelni és felügyelni a hőszivattyút és a keringető szivattyúkat, vagy szabályozni a víz hőmérsékletét. Az esetlegesen fennálló hibajelenségekről a rendszer értesítéseket küld számunkra, hogy még időben megtehessük a szükséges javításokat. Igény esetén vezérelhetjük akár a hozzá tartozó medence fedést is, amit a Loxone NFC Code Touch eszközzel kombinálva, tökéletes biztonságot nyújt a gyerekek védelmére, így soha nem mehetnek a medencébe engedélyünk nélkül. A teljeskörű élményt pedig a medence világítás automatizálásával, valamint az audio rendszer vezérlésével tökéletesíthetjük.

Ráadásul a Loxone termékei között megtalálható a Loxone AquaStar Air is, ami gyakorlatilag egy 6 utas visszamosó szelep. Komplex megoldás medencénk számára, ami biztosítja a tökéletes vízminőséget. Szűrés, visszaöblítés, öblítés, keringtetés és zárt állapot a téliesítés számára, így használatával teljesen automatikus módon, feladatok nélkül használhatjuk medencénket.

TOVÁBBI LOXONE OKOS HÁZ WELLNESS ÉS ÖNTÖZÉS Loxone kültéri funkciók

Öntöző rendszer vezérlés

Okos otthon rendszerünk teljeskörű vezérlést biztosít öntöző rendszerünk számára. Alakítsunk ki öntözési köröket, programozzuk azokat tetszés szerint, majd a rendszer teljesen automatikus módon elvégzi a locsolást helyettünk.

Automatikus öntözés

Egyszer beállítjuk az öntözési programokat, majd a Loxone hosszú éveken keresztül teljesen automatikus módon működteti azt. Figyeli az eső értékeket, talajnedvességet és csak akkor, csak addig, csak abból locsol, amíg az szükséges.

Tartály vízszint érzékelés

Ha szeretnénk, Loxone okosház rendszerünkkel bármilyen tartály vízszint érzékelését, annak kezelését és szabályzását is megvalósíthatjuk. Gyűjtsük az esővizet, vagy töltsük talajvízből és locsoljunk a kertben azzal.

Medence vezérlés

A Loxone által teljeskörű vezérlés és felügyelet is kialakítható medencénk számára. Hőmérséklet szabályzás, keringetés, szűrés, ürítés, öblítés és még sok más. A Loxone Aquastar pedig mindezt egy eszközként biztosítja.

Medence víz utántöltés

Intelligens medence vezérléssel a víz utántöltést is vezérli és szabályozza a Loxone. A vízszintet a nyomásérzékelő szerint figyeli, és ha az érték a beállított szint alá esik, rendszerünk medencát automatikusan utántölti.

Kültéri audio rendszer

Loxone audio rendszerünk nem csak beltéren, de kültéren is professzionális és megbízható zenei hangzást biztosít. Használjuk a medence körül vagy a teraszon, de akár igény esetén a szauna hangszóróját is illeszthetjük a rendszerhez.

Szauna vezérlése

Okos otthon rendszerünk a szauna vezérlését és felügyeletét is biztosítja számunkra. Indítsuk el távolról kedvenc a felfűtési programot, és mire hazaérünk már csak a hangulatunkhoz megfelelő háttérzenénket kell kiválasztanunk.

Világítás a kertben és medencében is

Este a fények hangulatos légkört teremtenek a medence körül és a kertben is. Alkonyatkor a Loxone okosház rendszer automatikusan bekapcsolja a beállított színeket vagy világítási képeket.

Központi kezelés - Loxone app

A Loxone applikáció által minden berendezésünket elérhetjük, vezérelhetjük és szabályozhatjuk azok működését. Sőt igény esetén akár önálló automatika szabályokat is létrehozhatunk közvetlen az app-ból.

És még sok más....

Mivel a Loxone okos otthon rendszer teljes mértékben személyre szabható és szabadon alakítható, így a kertben és a wellness részlegünkben található berendezések és eszközök vezérlését is biztosítja számunka.