OKOS OTTHON FŰTÉS, HŰTÉS, SZELLŐZTETÉS VEZÉRLÉS

A fűtési és hűtési rendszerek, valamint légkezelő rendszerek automatizálása és okos otthon rendszerrel történő vezérlése esetleg felügyelete, az egyik leggyakoribb igény okos ház megrendelők részéről.

Mivel eltérő helyiségek, eltérő hőmérsékleti igénnyel rendelkeznek, így a helyiségenkénti fűtés és hűtésvezérlés kialakítása alap igénynek számít napjainkban. Az intelligens szabályzás és vezérlés egyik legnagyobb előnye, hogy általuk meg tudjuk határozni a rendszer számára, hogy mikor, hol, milyen hőmérsékletre és pontosan mennyi ideig fűtsön vagy hűtsön otthonunk. Ez által bármilyen más módszer szemben, vagy akár a hagyományos típusú gépészeti vezérlésekhez képest, 30-40 %-al több energiamegtakarítás is elérhető.

A piacon egyedülinek számító Loxone öntanuló mechanizmusának köszönhetően (helyiség méret, tájolás, falak vastagsága és azok anyaga, stb.), a rendszer minden helyiséget valamint azok változásait folyamatosan figyelemmel kíséri és önállóan kezeli. Képes automatikus módon meghatározni, hogy mi az a legkisebb energiabefektetés, amivel el lehet érni a kívánt értékeket és elkerüli az esetleges túlfogyasztást.

Ha otthonunkban Loxone okos ház rendszert építünk ki, nem szükséges megvásárolnunk különböző gyártók, különböző vezérléseit, mivel rendszerünk a többi okos otthon funkció mellett, ezt is professzionális módon biztosítja számunkra. Ráadásul a további okos ház érzékelőket is felhasználhatjuk. Loxone Touch nyomógombjaink biztosítják HVAC rendszerünk számára a szükséges hőmérsékleti, páratartalom vagy akár CO2 értékeket. A jelenlétérzékelők értékei által képes automatikus módon változtatni az előre beállított fűtési és hűtési ciklusokon ha otthon maradtunk, de akár arra is használhatjuk, hogy csak aktivitás esetén keringesse rendszerünk a használati melegvízet. Időjárás állomásunk értékei pedig segítenek a gépészeti rendszer, időjárás követő beállításában.

Loxone okos otthonunkban lehetőségünk van akár árnyékolóinkat is összekapcsolni a gépészeti rendszerünkkel. A rendszer figyeli a fűtési vagy hűtési igényeinket, és a kültéri értékeket függvényében igény esetén oly módon vezérli az árnyékolókat, hogy azzal elősegítse vagy akár meggátolja a napsugarak beáramlását.

A nyitásérzékelők állapotának figyelése szintén hasznos lehetőség. Képes értesítést küldeni számunkra, ha nyitott ajtók vagy ablakok vannak olyan helyiségben ahol aktív fűtés, hűtés vagy légkezelés van, de akár szabályozhatja is a gépészeti rendszer működését is annak érdekében, hogy ne legyen felesleges energiafelhasználásunk.

Távozás funkció elindításával, riasztó élesítéssel egyidejűleg vagy akár hosszabb távollét, nyaralás esetén, otthonunk automatikusan a tartalék fokozatra állathatja a rendszert. A távoli elérésnek köszönhetően ha szükséges, mi jelezhetjük okos házunk számára, hogy mikorra érkezünk, így addigra állítja be számunkra a megfelelő komfort hőmérsékleteket.

TOVÁBBI LOXONE OKOS HÁZ FŰTÉS, HŰTÉS ÉS SZELLŐZTETÉS VEZÉRLÉSI FUNKCIÓK Loxone HVAC - fűtés, hűtés, szellőztetés

Központi kezelés - Loxone app

A Loxone önmagától működik a háttérben és kiveszi a napi feladatok egy részét az Ön kezéből. Ha szükséges közvetlenül az applikációból állíthatjuk be az egyes helysiégek hőmérsékletét, időprogramjait és alakíthatunk ki logikákat.

Értesítések okos eszközeinkre

A rendszer esetleges hibáiról és változásairól szóló értesítéseket közvetlenül okos eszközeinkre kapjuk. Ezáltal mindig naprakész információval rendelkezhetünk Loxone okos otthon rendszerünkről állapotáról.

Hőmérséklet és páratartalom érzékelés

Egy Loxone okos otthonban egy eszköz számtalan funkcióra használható, ezért A Loxone Touch nyomógomb beépített hőmérséklet, páratartalom és CO2 értékeit használjuk a gépészeti rendszer vezérlése számára.

Helységenkénti vezérlés

Mivel a különböző funkciójú helyiségek, eltérő hőmérsékleti igénnyel rendelkeznek, Loxone okos ház rendszerünkkel lehetőségünk van egyedi hőmérsékleteket és fűtési vagy hűtési programokat beállítanunk számukra.

Energiamegtakarítás

A legtöbb épületben vannak olyan szobák, melyek nem igényelnek csak alap szintű fűtést esetleg hűtést. Csökkentse az elpazarolt energiát a nem használt és lakatlan helysiégek esetében, az intelligens helyiségszabályzással.

Távolléti módok

Ha munkába megy, vagy nyaralni, a Touch kapcsoló háromszoros megérintésével Loxone intelligens rendszere tartalék fokozatba állítja otthona fűtését, hűtését és alap szellőztetési fokozatba kapcsolja légkezelését.

"Intelligens" termosztát nélkül

A Loxone rendszerbe nem kell „intelligens” termosztát. Állítsa be a kért ütemezést és nem lesz szükség folyamatos változtatásokra, ellenőrzésekre. A rendszer minden élethelyzetben tudni fogja mi a teendője.

Időszakok beállítása

Nem csak pontos időpontokat vagy napokat, de akár egyedi időszakokat is kialakíthatunk Loxone okos otthon rendszerünk által. Akár külön értékeket rendelhetünk a nappali, esti, éjszakai vagy akár hétvégi időszakok számára is.

Árnyékolás és energiahatékonyság

Intelligens helyiségszabályzás által képes figyelemmel kísérni a nap sugárzását, és az árnyékolók automatikus vezérlése által segíti vagy meggátolja a napsugarak beáramlását az energiamegtakarítás érdekében.

Mindig a leghatékonyabb erőforrás

Loxone rendszerünk képes eldönteni és automatikusan váltani a különböző fűtési vagy hűtési típusok és berendezések között, annak érdekében, hogy a leghatékonyabban használjuk fel erőforrásainkat.

Időszakok módosítása automatikusan

Ha bármi okbóly kifolyólag változik a programunk és otthon maradunk, okos otthonunk érzékeli jelenlétünket és automatikusan módosítja, kitolja az előre beállított fűtési vagy hűtési ciklust.

Időjárás követés

Loxone okos házunk időjárás állomásának értékei alapján a fűtési vagy hűtési rendszerünk képes alkalmazkodni a kültéri változásokhoz is, így lehetőség van akár időjárás-követő módon is beállítanunk a rendszert.

Légkezelés vezérlés és felügyelet

Ha van az épületben kiépítve légkezelő vagy szellőztető rendszer, úgy Loxone intelligens otthonunk képes ellátni annak teljeskörű felügyeletét, vezérlését és automatizálását is. Decentralizált megoldást keres? Loxone Leaf!

Épületfelügyelet

Loxone rendszerünk az épület típusától függetlenül képes folyamatosan adatokat szolgáltatni számunkra. Ezáltal lehetőségünk van az épület összes értékét felügyelnünk és kezelnünk, akár távolról is.

És még sok más....

HVAC rendszerünk esetében is igaz az elv, miszerint a szabadon programozhatóságnak köszönhetően, az előzőeken felsoroltakon túl is számtalan professzionális megoldási lehetőséget kínál Loxone okos otthon rendszerünk.