LOXONE OKOS KAPCSOLÓK Az igazi okos otthon kapcsolók

A Loxone alapelve szerint minden olyan folyamatot automatizálunk amit nem szükséges napi szinten felülírni, átállítani. Ha bármit szeretnénk helyben módosítani, arra a legkényelmesebb megoldás a Loxone Touch kapcsoló, és ha bármi globális működést szeretnénk átállítani, akkor arra ott a Loxone app. Ezzel évi akár 50 000 feladat végrehajtása alól tehermentesíti életünket a rendszer.

Habár egy megfelelően programozott rendszerben az automatizált funkciók lecsökkenti a manuális beavatkozás mennyiségét, mégis előfordulhatnak olyan forgatókönyvek, amikor praktikusabb a gombok használata. Általuk egyszerűen módosíthatjuk a hangerőt, manuálisan mozgathatjuk az árnyékolókat, vagy léptethetünk a világítási képek között.

A Loxone kiépítésben a cél a kevesebb kapcsoló elérése, ami nagyobb áttekinthetőséget biztosít. A Loxone Switch Standard a világon egy egyedülálló szabvány, amit a gyártó az épület egyszerű kezeléséhez és üzemeltetéshez talált ki.

Mivel Loxone okos otthonunk minden helysiégének, minden kapcsolójának, minden érintési pontja ugyanazt a működési elvet követi, ezáltal nem kell bonyolult kapcsolásokat memorizálni, mivel teljesen egyértelmű a működés.

shadow

LOXONE KAPCSOLÓK HASZNÁLATA Loxone switch standard

Loxone switch standard

Egy kattintás

A Touch középső gombjának megérintésével bekapcsolhatjuk a világítást, vagy a világítási képek között válthatunk. A bal felső sarok megnyomásával az árnyékolás felfelé mozdul, míg az alsó a lefelé mozgatásért felelős. A zene irányítása a jobb oldalon kap helyet. Egy nyomás a kapcsoló tetején növeli a hangerő, míg az alsó pedig csökkenti azt.

Dupla kattintás

Amikor elhagyja a szobát, érintse meg duplán a Loxone Touch közepső gombját, ami lekapcsolja a világítást és a zenét, valamint akár az összes eszközt a szobában. Nyomja meg duplán a jobb felső gombot a zenei forrás módosításához. Az előző zene lejátszáshoz pedig használja a jobb alsó gombot. Leírni nehéz, de használni nagyon egyszerű.

Háromszori kattintás

A Touch kapcsoló középső nyomási pontjának háromszori megnyomás a “ház elhagyás”, vagy “alvás funkció” blokkot indítja el. A világítások lekapcsolnak, az eszközök készenléti üzemmódba váltanak, és a rendszer élesíti a riasztót vagy elindít bármilyen más folyamatot. Mindig személyre szabottan, pont úgy, ahogy szeretnénk.

okos nyomógomb, intelligens nyomógomb, okos otthon vezérlés

Beépített hőmérséklet, páratartalom és akár CO2 érzékelő

A Loxone, Touch Pure elnevezésű okos kapcsolója, letisztult megjelenésének köszönhetően számtalan díjat elnyert. Köztük a kiemelkedő iF Design Award 2019 díjat is. De nem csak esztétikai szempontból tökéletes választás, hanem funkcionalitásban is verhetetlen.

A Loxone Touch Pure kapcsoló beépített hőmérséklet és páratartalom érzékelővel, míg a Loxone Touch Pure CO2 mindezek mellett CO2 (szén-dioxid) érzékelővel is rendelkezik. Az értékeket szabadon felhasználhatjuk okos otthonunk fűtési, hűtési vagy szellőztetési rendszere számára. Ezáltal nem szükséges külön termosztátokat, vagy levegő minőség érzékelőket elhelyeznünk a különböző helyiségekben, mivel ezt a funkciót okos kapcsolónk alapból biztosítja számunkra. Ár / érték arányban, valamint funkcionalitásban tökéletes választás egy igazi okos otthonba.

LOXONE KAPCSOLÓK ÉS VEZÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK További vezérlők és beavatkozók

Loxone Touch Flex

Egy forradalmi megoldás, ami személyre szabott módon biztosítja a helyiségszabályzást. A Loxone Touch Flex használatával lehetőségünk nyílik a leggyakrabban használt funkciókat, grafikusan is megjeleníteni kapcsolóinkon. Nem csak otthoni, de szállodai felhasználásra, vagy akár irodai környezethez tökéletes megoldást. Ráadásul nem csak az okos otthon funkciók vezérlését biztosítja, de beépített hőmérséklet és páratartalom érzékelőjének köszönhetően, a gépészeti vezérlés számára is biztosítja az értékeket.

Loxone Touch Pure

A Touch Pure kivitel, igazi luxusérzetet biztosít otthonunk számára. Tökéletes tervezésének, valamint valódi üveg és kerámia felületének köszönhetően, újjlenyomat mentes beavatkozást biztosít a rendszer vezérlése számára. A Touch Pure kivitel ezen felül segít az éjszaki tájékozódásban is, mivel beépített LED jelzőfénnyel rendelkezik. A klasszikus Touch Pure beépített hőmérséklet és páratartalom érzékelővel, míg a Touch Pure CO2 pedig az előzőeken felül szén-dioxid érzékelővel is rendelkezik.

Loxone Touch

A Loxone Touch egy gyönyörűen kialakított, matt műanyag felülettel rendelkező okos otthon kapcsoló, speciálisan a Loxone rendszerhez fejlesztve. Köszönhetően a remekül átgondolt Loxone Switch Standard elvnek, nagymértékben megkönnyíti, és rendkívül egyszerűvé teszi okos otthonunk helyi kezelését. Az öt érintési pont lehetővé teszi a helyiség funkcióinak irányítását, és ráadásul mindezt a Loxone Touch termékcsaládból a leginkább költséghatékony módon. Ár-érték arányban verhetetlen megoldás.

Loxone NFC Code Touch

A Loxone NFC Code Touch eszköz egy modern és letisztult beavatkozó, speciálisan okos otthonok számára. Egyszeri, időszakos vagy folyamatos vezérlési, azonosítási és beléptetési lehetőséget biztosítani ajtók, kapuk, garázskapuk vagy garázsajtók számára, de igény esetén akár a Loxone riasztási funkcióblokkot számára is használható, mint kezelőegység. Irodai környezetben akár beléptetési és nyilvántartási rendszerek számára is tökéletes megoldást kínál, ami használható akár NFC tag modullal is.

Loxone Touch Nightlight Air

A Loxone Touch Nightlight Air termékben a sokoldalú funkcionálitás találkozik a stílusos dizájnnal, ami közvetlen az éjjeli szekrényen segíti okos otthonunk vezérlését és mindennapi életünket. Fő felhasználási területei megegyeznek a Loxone Touch kapcsolókkal, azonban használható akár ébresztőóra számára is és éjszakai időszakban pedig jelzőfényként is segítik tájékozódásunkat. Az Air technolgóiának köszönhetően pedig szabadon mozgatható és áthelyezhető.

Loxone Touch & Grill Air

A grillezés és a szabadban töltött idő tökéletes kiegészítője lehet a Loxone Touch & Grill Air. Kiváló minőségű burkolattal, UV álló és fröccsenés mentes üveg előlappal rendelkezik, és természetesen biztosítja a Loxone switch standard szerinti vezérlési lehetőségeket is. Alap megjelenésekor egy letisztult digitális óra, ami igény esetén grill hőmérő és időzítőként is funkcionál. A hordozható vezérlőeszköz tápellátásáról a hosszú élettartamú akkumulátor gondoskodik.

Loxone Touch Surface

A Loxone Touch Surface egy forradalmi megoldás. Egy olyan okos kapcsoló, ami szinte láthatatlan módon és teljes mértékben illeszkedik a környezetébe. Tökéletesen működik különféle felületeken, úgy mint például kő, fa, kerámia és üveg. Alakítsa át okos otthona kapcsolójává konyhai munkalapjait, íróasztalát, irodaasztalát, vagy tegye a zuhanyzóba a csempe mögé és vezérelje intelligens eszközeit a helyiségben akár zuhanyzás közben.

Loxone távirányító Air

A Loxone távirányító Air egy egyedülálló, vezeték nélküli okos otthon távirányító, ami funkcionalitásban ugyanazokkal a vezérlési lehetőségekkel rendelkezik, mint egy Loxone Touch okoskapcsoló. Lehetőségünk van általa világítást, zenét vagy árnyékolást vezérelni, de akár hozzárendelhetjük szbadon programozható nyomási pontjaihoz okos otthonuk garázskapu, riasztó vagy bármilyen más funkciójának vezérlését is.

Loxone App

A Loxone Applikáció segítségével minden az épületben található intelligens funkciót, egy központi kezelőfelületen keresztül érhetünk el és vezérelhetünk. Okos eszközeink segítenek hogy naprakészek legyünk a rendszerrel kapcsolatban, és a fontos értesítéseket is közvetlenül ide kapjuk. Köszönhetően az egyszerű felhasználókezelésnek, egyedi felhasználói jogosultságokat alakíthatunk ki a különböző fiókok számára.