OKOS OTTHON AUDIO RENDSZER VEZÉRLÉS

Loxone okos házunkban az Audioserver nem csak a háttérzenét biztosítja számunka, annál sokkal többre képes. Intelligens hangrendszerrel okos házunkban számos olyan funkciót tudunk elérni, amit évekkel ezelőtt csupán a televíziókban és mozikban láthattunk.

A multiroom audio rendszer használatával lehetőségünk van az épületen belül és kívül, különböző önálló zenei zónákat kialakítani. A zenei zónákba, eltérő zenei forrásból, eltérő hangerőn, akár egyidőben hallgathatjuk kedvenc zenei listánkat vagy akár rádiónkat.

Mivel egy Loxone okos otthonban minden mindennel összeköthető, így számtalan más funkció számára is használhatjuk hangrendszerünket. Ha valaki érkezett hozzánk és csengetet Loxone kaputelefonunkon, annak hangjelzése a meghatározott audio zónákon hallható és nincs szükség külön csengőre. Ha a gyerekek este már alszanak, lehetőségünk van beállítani, hogy azon zónák némák maradjanak.

Jelenlétérzékelőink értékeinek felhasználásával, belépve egy helyiségbe lehetőséget biztosít számunkra akár az automatikus zene indításra is.
Ha szeretnénk a rendszer megkönnyítheti ébredésünket is. Reggel ébresztőóraként segítheti hogy könnyebben induljon a napunk, így a beállított időpont előtt fokozatosan szólaltatja meg, majd hangosítja fel kedvenc rádiócsatornánkat, esetleg zenei listánkat.

Ha okos otthonunk veszélyt vagy rendellenes viselkedést, folyamatot érzékel, képes a hangszórók előre meghatározott értesítéseket beolvasni számunkra. Ha nincs lekapcsolva a tűzhely, ha nyitva felejtettünk egy ajtót, vagy akár a gépészeti rendszerben felmerülő problémákról is figyelmeztethet, ezzel segít elkerülni egy esetleges káreseményt. A hangemlékeztető funkció kiemelt szerepet kaphat az AAL (Ambient Assisted Living) esetében is. Nagyobb alapterület vagy iroda esetén szintén hasznos funkció a beépített hangosbemondó, ami által közvetlenül az applikációból hangüzeneteket diktálhatunk be a rendszer számára, és meghatározhatjuk hogy mely zenei zónában játssza le azt. Betörés vagy pánik funkció esetén hangszóróink szirénaként üzemelnek, és segítenek felhívni a szomszédok figyelmét, illetve zavarják meg az illetéktelen behatolót.

Audioserverünk támogatja az AirPlay technológiát, így iPhone, iPad vagy Mac készülékünkről közvetlenül játszhatunk le zenéinket. A TuneIn szolgáltatásnak köszönhetően több mint 100.000 internetes rádióállomást érhetünk el világszerte, valamint Spotify fiókunkat is könnyedén integrálhatjuk a rendszerbe. Zenéinket lejátszhatjuk hálózati meghajtóról is, de beépített SD kártya foglalattal, USB csatlakoztatási lehetőséggel és Line In bemenettel is rendelkezik.

A Loxone fejlesztői különös figyelmet fordítottak a rendszer kezelése, ami ennek köszönhetően rendkívül egyszerű és átlátható lett. A vezérlés történhet közvetlenül a Loxone applikációból, vagy akár a falon elhelyezett kapcsolókról is.

A teljes egészében Loxone által fejlesztett rendszer köszönhetően a kiemelkedő minőségű hardvernek és szoftvernek, egyáltalán nem igényel karbantartást. A rendszer akár 24 órán át tartó folyamatos üzem mellett is megbízhatóan teljesíti feladatát az épület teljes élettartama alatt.

TOVÁBBI LOXONE OKOS HÁZ AUDIO VEZÉRLÉSI FUNKCIÓK Loxone multiroom audio rendszer

Helyiségenkénti zenelejátszás

A Loxone multiroom audio rendszer egyik fontos alapeleme, hogy különböző zenei zónában vagy helyiségekben, eltérő zenei forrásból, akár más-más hangerőn hallgathatjuk kedvenc zenénket vagy online rádiónkat.

Kombinálható zenei zónák

A Loxone audio rendszerben hangszóróink által szabadon alakíthatunk ki egyedi zenei zónákat, függetlenül azok helyétől. A Stereo Extension segítségével pedig könnyedén bővíthetjük a rendszert további hangszórókkal is.

Riasztás esetén sziréna

Amikor okos otthonunk érzékelői betörést, esetleg tűz vagy víz veszélyt észlnek, a riasztó azonnal bekapcsol, és az Audioszerver pedig riasztási hangot ad le az összes általunk meghatározott zenei zónában.

Kaputelefon csengetés

Nem kell külön csengő okos otthonunkban, mivel ha a Loxone kaputelefonunkon keresztül valaki becsönget hozzánk, a hangjelzés az audio rendszer meghatározott zenei zónáin keresztül történik.

Éjszakai csendes mód

Az kaputelefon számára beállítható, hogy mely helyiségekben szóljon. Ha a gyerekek már alszanak, a gyerekszoba zóna egyszerűen néma marad és az értesítéseket csak okos eszközeinkre kapjuk meg.

Zeneindítás jelenlét alapon

Jelenlétérzékelőinket felhasználhatjuk akár zene indításra is, így okos otthon rendszerünk a helyiségbe való belépéskor automatikusan elindítja kedvenc háttérzenénket vagy rádió csatornánkat az adott zenei zónában.

Értesítések, figyelmeztetések

A hangemlékeztetők biztonságosabbá teszik életetünket. Loxone okos otthon rendszerünk az időzített értesítések mellett, képes figyelmeztetni ha az épületben rendellenes működést, vagy hibajelenséget tapasztal.

Ébresztőróra funkció

Loxone audio rendszerünk aktívan segítheti reggeli ébredésünket is. Kedvenc lejátszási listánk vagy rádiónk fokozatos hangerő növelésével és az árnyékolók lassú emelésével, ez a legkellemesebb módja az ébredésnek.

Időzített zene indítás

Iroda, szálloda vagy étterem esetében hasznos funkció lehet, hogy megadott időponthoz vagy eseményhez kapcsolódóan automatikusan indíthatjuk, vagy állítjuk le a háttérzenét esetleg üdvözlő zenét.

Szöveg bemondási lehetőség

Az alkalmazás lehetőséget biztosít egyedi üzenetek hangos bemondásra is, melyeket egyedi zenei zónákban játszhat le. Egy irodában üzenhet egy másik tárgyalónak, vagy otthon a gyerekeknek hogy kész a vacsora.

Jelenlétszimuláció zenével

Otthonunk biztonsága érdekében, távollétünk esetén a rendszer a jelenlétszimuláció által nem csak lámpákat vagy árnyékolókat képes vezérelni, de akár zenéket is lejátszhat, hogy megtévessze az illetéktelen behatolókat.

AirPlay lejátszás az Audioserveren

A Loxone rendszere támogatja az Apple AirPlay általi zenelejátszást, így iPhone, iPad vagy Mac eszközeinkről, egy kattintással tükrözhetjük kedvenc zenáinket a multiroom rendszer megadott zónáira.

AAL - Amibient Assisted Living

Életfunkciójukban tartósan károsodott, vagy veszélyeztetett személyek biztonsága érdekében a Loxone hangrendszer rendkívül hasznos megoldás, mivel emlékeztetők figyelmeztethetik a felhasználót meghatározott esetekre.

Távozás funkció

Távozás funkció elindításával vagy a riasztó élesítésével egyidejűleg, okos otthonunk egy egész folyamatot képes elindítani. Lekapcsolja a lámpákát, áramtalanítja a konnektorokat, de akár a hangszórókat is kikapcsolhatja.

Energiatakarékos és megbízható

Az Audioservert akár 24 órán át tartó folyamatos üzemben is megbízhatóan teljesíti feladatait, az épület teljes élettartama alatt. Mozgó alkatrészek nélkül, nyugalmi állapotban mindössze 2W energiafogyasztással rendkívül energiatakarékos.

Helyi beavatkozás kapcsolóról

Az audio rendszer helyi vezérlésére a falon elhelyezett Loxone Touch nyomógomb tökéletes megoldás. Zene be vagy kikapcsolása, hangerő növelése vagy csökkentése, és a következő forrásra váltás egy kapcsolón.

Minden egy kezelőfelületen

Audio hangrendszerünk összes beállítását és vezérlését közvetlenül a Loxone alkalmazásból is megtehetjük. Hangszórócsoportokat hozhatunk létre, beállíthatunk akár automatikus működéseket és szabályokat is általa.

És még sok más....

Hangrendszerünk számtalan lehetőséget rejt magában. A Loxone szabadon programozhatóságának köszönhetően, előzőeken felül is számtalan folyamatot vagy automatikus működést is kialakíthatunk.