OKOS OTTHON RIASZTÁS ÉS BELÉPTETÉS VEZÉRLÉS

Loxone intelligens házunk érzékelői a nap 24 órájában figyelnek otthonunk biztonságára. Az okos otthonok alapelve itt is érvényesül, így az épület különböző eszközei számtalan funkciói számára használhatóak. Jelenlétérzékelőink ha otthon vagyunk lámpát kapcsolnak vagy zenét indítanak, távollét esetén a riasztási funkcióblokk számára szolgálnak jelzéssel. Nyitásérzékelőink amellett, hogy automatikusan felhúzzák az árnyékolókat, vagy segítik a gépészeti rendszer működését, távollét esetén a riasztó számára biztosítanak információt az állapotokra vonatkozóan. Természetesen ezen felül is számtalan okos otthon érzékelővel bővíthetjük Loxone rendszerünket, így használhatunk füstérzékelőket, vízérzékelőket vagy bármilyen más eszközöket is az épület biztonsága érdekében.

Nyilvánvaló, hogy a kisebb betörések megelőzésére érdekében már egy sziréna vagy a kamerák szimpla jelenléte is megfelelő lehet az elrettentéshez, azonban ez nem minden helyzetben elégséges. Egy Loxone házban lehetőségünk van a jelenlétszimuláció beállítására is. Távollét esetén otthonunk életvitelszerűen mozgatja az árnyékolókat és kapcsolja a lámpákat, amivel megtéveszteni az esetleges behatolókat.

Betörés esetén azonnali értesítést kapunk vagy okos eszközeinkre a telefonos applikációba, vagy telefonhívás szolgáltatás által, hogy meg tudjuk tenni a szükséges védelmi intézkedéseket, de akár automatikusan értesítheti a kivonuló szolgálatot is. Az applikációban pontosan láthatjuk hogy pontosan hol történt a behatolás, és hogy melyik érzékelő riasztott. Riasztás esetén a Loxone rendszer képes önállóan is számtalan folyamatot elindítani. Felhúzza az árnyékolókat, elkezdi villogtatni a lámpákat, ezzel felhívva a figyelmet az illetéktelen behatolóra, miközben multimédia rendszerünk akár szirénaként is működhet riasztás esetén. Arra a célra ha a betörés időpontjában éppen otthon tartózkodunk, ki tudunk alakítani egy pánik funkciót is, mely akár néma riasztással értesítheti a kivonuló szolgálatot, de akár hangos riasztással is segíthet bennünket.

Beléptetés szempontjából az egyik legfontosabb eszköz a Loxone videokaputelefon. Által nem csak halljuk, de látjuk is a hozzánk érkezőket. Igény esetén akár távolról is be tudjuk őket engedni, mivel az értesítés és a hívás fogadása teljes egészében okos eszközeinken keresztül történik. Az eszköz “életjel” és lopásgátló funkcióval rendelkezik, így elmozdítás esetén értesítést kaphatunk, ami által időben beavatkozhatunk. Minden látogatóról fényképet készít, melyet saját nyilvántartásában vezet.

Másik fontos eszköz az Loxone NFC Code Touch beléptető egység, ami nem csak a beléptetés számára hasznos, de igény esetén akár egyedi előhívók segítségével más funkciók számára is használható. Adjunk meg egy előhívót a garázskapu nyitás számára, egy másikat a tárolóhoz való beléptetéshez, de ugyanez az egység akár a riasztó rendszer deaktiválásához is használható. A rendszer a belépésekről folyamatos nyilvántartást vezet, így bármikor meg tudjuk tekinteni, hogy ki és mikor használta. A felhasználók számára egyedi belépési szinteket és egyedi kódokat tudunk kiosztani, melyeket akár egyedi időszakra is beállíthatunk. Az eltérő jogosultságok miatt lehetőségünk van akár meghatározni és eldönteni azt is, hogy mely felhasználó mely helyiségekbe léphet be vagy akár azt is, hogy mely funkciók használatára jogosult. Ráadásul mindez néhány kattintással, akár távolról is beállítható közvetlenül a Loxone appból.

Sikeres beazonosítást követően mi dönthetjük el, hogy milyen folyamatok induljanak el, vagy akár álljanak le, így okos otthon rendszerünk felkapcsolhat számunkra lámpákat, elindíthatja kedvenc zene albumunkat, áram alá helyezheti a konnektorokat, felveszi a fűtést, esetleg felhúzza az árnyékolókat. Ugyan a legkényelmesebb a kód általi beléptetés, mivel nem kell figyelemmel lennünk arra, hogy nálunk legyen a kulcsunk, ráadásul nem kell attól tartanunk hogy elhagyjuk azt, és ezzel egy költséges zárcserére lesz szükségünk, mégis lehetőség van akár egyedi NFC Key modulok általi is biztosítani a beléptetést. Sőt igény esetén akár okostelefonunk NFC általi beléptetését is lehetővé teheti számunkra.

Mivel a Loxone okos ház rendszere nem használ felhő alapú szolgáltatást, ezáltal minden adatunkat maximális biztonságban tudhatunk.

TOVÁBBI LOXONE OKOS HÁZ BIZTONSÁG ÉS BELÉPTETÉS FUNKCIÓK Loxone biztonság és beléptetés

Egyedi hozzáférési kódok

Állítson a Loxone NFC Code Touch számára állandó vagy ideiglenes hozzáférést a családtagok, takarítók vagy az alkalmazottak számára, és adjon hozzá különböző korlátozásokat, funkciókat.

Minden beállítás, értesítés egy kézben

Mivel minden funkció egy rendszer részét képezi, így a hozzáférési kódok és azok beállítása, a riasztási értesítések és azok felügyelete, mind elérhető másodpercek alatt közvetlenül az applikációból.

Értesítések és veszély figyelmeztetések

A rendszer automatikusan érzékeli ha otthonunkban rendellenes dolgot vagy veszélyt tapasztal, melyről azonnal értesít minket. Vízszivárgás, nyitott ablak vagy ajtó, füstérzékelés vagy akár betörés.

Ellenőrizze a látogatókat

Kaputelefonunk képes fényképeket is tárolni, így utólag is megtekinthetjük és ellenőrizhetjük a hozzánk látogatókat. A rendszer nem használ felhő alapú szolgáltatást, és az adatokat soha nem osztja meg másokkal.

Csak felhőmentes megoldások

Az egyik legbiztonságosabb rendszer a világon és kiemelt figyelmet fordítanak adataink védelmére is. Nem használ felhő alapú megoldásokat, így minden adat ott van, ahová az való. Önnél.

Könnyű kezelhetőség

Amikor elhagyja okos otthonát, nem kell további beállításokat tennie, csak „háromszor megérinti” a kapcsolót és a rendszer automatikusan aktiválja a távolléti és biztonsági funkciókat.

Riasztás esetén

Betörés vagy veszély esetén okos házunk hangjelzést ad a multimédia rendszeren keresztül, értesítést küld vagy felhívja telefonon, jelez a kivonuló szolgálatnak, felhúzza az árnyékolókat és elkezdni villogtatni a lámpákat.

Időzített riasztás

Lehetőségünk van akár időprogram alapján is beállítanunk riasztó rendszerünket. Minden este ugyanakkor vagy ugyanolyan érték alapján aktiválja a riasztást, és minden reggel magától hatástalanít.

Jelenlétszimuláció amíg távol van

Ha nem tartózkodunk otthon, a Loxone jelenlétszimulációnak köszönhetően rendszerünk lámpák kapcsolása és árnyékolók vezérlése által képes megtéveszteni az jogosulatlan behatolókat.

Jelenlétérzékelés és automata élesítés

Ha a rendszer azt érzékeli, hogy hosszabb ideje nem tartózkodunk az épületben és esetleg elfelejtettük aktiválni a riasztási funkciót, képes akár automatikusan helyettünk is bekapcsolni azt.

Minden mindennel összekapcsolható

A rendszerben található összes érzékelő több funkciót is képes ellátni. Jelenlétérzékelő, nyitásérzékelő és még sok egyéb eszközünk és érzékelőnk nem csak az alap funkcióját láthatja el, de segíthet a riasztó rendszernek is.

Személyre szabható megoldások

Minden közvetlenül a Loxone okos otthon appban. Hozzon létre új automatika szabályokat a riasztási funkcióhoz, határozzon meg egyedi jogosultságokat, időszakokat pár kattintással.

Pánik funkció és riasztás

Ha félünk, vagy egy betörés időpontjában otthon tartózkodunk nagy segítség lehet a pánik funkció. Aktiválásával okos otthonunk értesítheti a kivonuló szolgálatot, vagy akár hangos riasztással segíthet elrettenteni a behatolókat.

Önálló riasztó rendszer illesztés

Ha más gyártó riasztó rendszerét szeretnénk illeszteni Loxone okos otthonunkhoz, úgy erre is van lehetőségünk, mivel a piacon ma már számos kommunikációs protokoll áll rendelkezésünkre erre a célra.

Riasztás helységenként

Néha szükség lehet egyedi riasztási zónák kialakítására. Ha otthon vagyunk, de nem használunk egy adott helyiséget vagy szobát, beállíthatjuk számára hogy a rendszer folyamatos megfigyelés alatt tartsa azt.

És még sok más....

A szabadon programozhatóság miatt Loxone okosház rendszerünkben csak képzeljük el új folyamatot vagy automatizálást, és bármikor beállítatjuk azt az eszközök és érzékelők programozása által.