Intelligens szauna automatizálás

Hogy mit lehet egy szauna részlegen automatizálni? Gyakorlatilag mindent, legyen szó távoli ki vagy bekapcsolásról, a világítási körök fényerőszabályzásáról vagy RGBW szabályzásáról, páratartalom szabályzásrról esetleg illóolajok bepermetezéséről okos otthon rendszerünk mindent elvégez számunkra amit csak szeretnénk.

Szauna és otthoni wellness részleg automatizálás okos otthon rendszerekkel

Szaunák szempontjából számos kényelmi és energiamegtakarítási funkciót biztosít az otthonok számára az intelligens épületautomatika. Az egyik legfontosabb szempont az állandó hőmérséklet fenntartása, melyre az intelligens rendszerek tökéletes segítséget biztosítanak. Az intelligens vezérlésnek köszönhetően a szauna hőfok mellett a páratartalmat, a fényeket valamint a hangrendszert is vezérelhetjük, ami által még nagyobb élvezeti értében lehet részünk otthoni szaunánk használata közben.

shadow

Miért jó az intelligens szauna vezérlés és mitől lehet okos egy szauna vagy wellness részleg vezérlése?

Szauna távoli ki be kapcsolása vezérlése

Távoli vezérlés

A távoli vezérlés lehetőségét mint minden más okos ház funkció számára szauna esetében is biztosítjuk. Munkahelyünkről haza indulva szaunázni támad kedvünk, ezért okos otthon rendszerünkön keresztül telefonunkról el tudjuk indítani a szauna felfűtését annak érdekében, hogy mire hazaérünk már a megfelelő hőfok várjon minket és otthon ne kelljen várni hanem egyenesen mehessünk kikapcsolódni.

szauna hőfokszabályzás, szauna hőmérséklet szabályzás, szauna hőmérséklet vezérlés

Hőfokszabályzás

Szaunák szempontjából az egyik legfontosabb a megfelelő hőmérséklet elérése. Az intelligens épületautomatikai rendszerekkel képesek vagyunk a szaunánk hőmérsékleti értékét akár tizedfokos pontossággal is beállítani, így minden használat alkalmával pontosan olyan meleget tudunk csinálni a kabinban, amilyet előre elterveztünk. Az automatikával infra és norvég szauna vezérlését is tudjuk biztosítani.

szauna időprogramok, szauna idő beállítása, szauna vezérlés

Időprogramok

Az intelligens rendszer számára előre megadhatjuk, hogy milyen hosszú időtartamig szeretnénk használni a szaunánkat. Beprogramozhatjuk a jelzést, hogy az idő elteltével milyen információt vagy visszacsatolást adjon számunkra. Otthonunk fokozatosan elkezdni megnövelni a világítás intenzitását, csökkenti vagy teljesen kikapcsolja a szauna működését és egyéb olyan műveleteket készíthet elő, amiket szauna után szeretnénk végezni.

intelligens szauna szabályzás, páratartalom szabályzás, páratartalom mérés

Páratartalom szabályzás

A szaunákban lévő ideális hőmérséklet 60-100 Celsius fok. Annak érdekében, hogy ez a hőmérséklet állandó legyen, az optimális páratartalmat kell fenntartanunk. Ehhez a fűtés növelése nem elegendő, azt további megoldásokkal kell szabályoznunk, melyek lehet a szellőztetés vagy akár a kövekre locsolt víz mennyiségének szabályozása. Ezt a szabályozási mechanizmust egy intelligens rendszer képes önállóan elvégezni.

világításvezérlés, szauna hangulatfények, szauna fényszabályzás, szauna világítási képek, RGBW sazbályzás, LED szalag vezérlés

Világítási képek

A még kellemesebb szaunázási élmény elérésében előre beállított világítási képeket adhatunk meg intelligens szaunánk számára. A hangulatfények segítik a kikapcsolódásunkat és könnyebben ellazulhatunk segítségükkel. Mivel előre megadott fénysablonokkal dolgozunk nem kell mást tennie, csak megnyomja a kívánt hangulat gombot és máris abban színben és olyan fényintenzitásban pompázik szaunánk, amit csak szeretnénk.

automatikus illóanyag bepermetezés, illat bepermetezés szauna, illóolaj adagolás szauna wellness

Illó olajok permetezése

A szaunázás a test méregtelenítésének egyik legideálisabb módja, ami nyugalommal árasztja el az embert. Illóolajok használatával fokozhatjuk a szauna gyógyító hatását. Az intelligens szaunák képesek a folyamatos páratartalom figyelés mellett eldönteni, hogy mikor, milyen mennyiségű illó olajat vagy szauna olajat szükséges befecskendezni annak érdekében, hogy a megfelelő és elvárt eredményt érjük el.