Öntözéstechnika, automata öntözőrendszer

intelligens hűtésszabályzás, klímaszabályzás, hűtés automatizálás
shadow

Intelligens öntözés és locsolás technika. Öntöző rendszer és locsoló rendszer automatizálás

A

z automatizált öntözőrendszerek nem csak időt de pénzt is megtakarítanak számunkra. Nem szükséges minden nap kihúzni a hosszú csöveket és a locsolás végén elrakni azokat. Elegendő megnyomnunk a kijelzőn a megfelelő programot és máris az előre megtanított metódus szerint működik rendszerünk.

Időjárás érzékelő állomás

A napjainkban használt öntöző berendezések szinte maguktól működnek. Időjárás érzékelő állomások integrálásával a rendszer magától méri a változásokat és a beérkezett adatok alapján el tudja dönteni, hogy szükséges-e a locsolás vagy sem.

Talajszondák öntöző rendszerhez

A talajszondák a talajban lévő vízmennyiség érzékelésére lettek kifejlesztve. Folyamatosan érzékelik a nedvességet, majd az értékek alapján a központi egység segítségével el tudja dönteni, hogy milyen mennyiségű víz szükséges az adott időszakban. Intelligens rendszer segítségével el tudjuk kerülni a túlöntözés veszélyét.

Öntözés távoli vezérlés

Az intelligens rendszerek egyik alapvető eleme a távoli vezérlés funkció. Aktív internet kapcsolat esetén a világ bármely pontjáról indíthatjuk vagy állíthatjuk le kerti öntöző rendszereinket.

Időzített öntözés

Okos öntözőrendszerekkel programozhatjuk, hogy mikor induljon és mikor álljon le az öntözés. A programozás lehetőséget biztosít napi, heti, havi vagy akár évi programok megadására is. A legtöbb általunk forgalmazott intelligens rendszer napi 32 öntözési ciklust tud kezelni, így biztosítva a folyamatos vízellátást a növények számára.

Megtérülés

Öntözőrendszereik automatizálásától sokan tartanak, mivel nem látják előre annak biztos megtérülését, pedig a valóságban ez pont fordítva van. A hétköznapi öntözőrendszerek rengeteg fölösleges vizet elpazarolnak, mivel nem tudják mérni a valós igényeket. Ezen felül két öntözés között rengeteg idő telik el. Az intelligens automatizált öntözőrendszerek a programozhatóságnak köszönhetően minden esetben csak pontosan annyi vizet biztosítanak, amennyi az időjárás érzékelő állomás és a talajszondák segítségével megállapított. Ezen felül nem szabad elfelejtkeznünk, hogy automatizálva akár minden órában biztosíthatjuk az adott élethelyzetben megfelelő mennyiséget, így csökkentve a túlzott kiszáradást.