Intelligens kamera rendszer, biztonsági kamera és térfigyelő kamera rendszer

Az okos otthon rendszerek lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy az intelligens ház kezelőfelületébe integráljuk IP kamera rendszereinket, ami által bárhonnan a világból internet kapcsolat segítségével elérhetjük a rendszerben található IP kamerák képeit, így felügyelni tudjuk mi történik otthonunkban. De az intelligens IP kamerák ennél sokkal többre is képesek!

Biztonságtechnikai intelligens kamera rendszer és intelligens kültéri kamerák

Az okos házak három alap területre összpontosítanak (energiamegtakarítás, kényelem és biztonság). A biztonsági kamera rendszer a biztonságtechnika részét képezi és el kell hogy ismerjük mára nagyon komoly szintet értek el a lakossági felhasználás területén is. Ugyan a biztonsági IP kamera rendszerek kiépítési költsége valamivel magasabb, mint a hagyományos térfigyelő és kamera rendszereké, azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy mennyivel több lehetőséget biztosítanak számunkra.

shadow

Miért jó az intelligens IP kamera rendszer mitől okos egy kamera rendszer?

intelligens kamera rendszer, AHD kamera

Kamera rendszer - AHD

Az AHD kamerák valamivel jobb minőségű képet biztosítanak, mint a hagyományos analóg kamerák, azonban jóval elmaradnak az IP kamerák képétől. Az AHD kamerák a viderögzítővel képesek kommunikálni koax kábelen és a számítógépek által használt UTP kábelen keresztül is. Az AHD kamerák esetében a képi felbontás 1 megapixel és 2 megapixel közötti azonban jóval kedvezőbb áron elérhetőek, mint az IP kamerák.

intelligens kamera rendszer, IP kamera, okos kamera szett

Kamera rendszer - IP

Az IP kamerák biztosítják a legjobb képminőséget így amikor intelligens kamera rendszerről beszélünk, ezekre gondolunk. A hálózaton a kameráknak saját IP címe van, így számos olyan extra lehetőséget is kínálnak, mint a távoli vezérlés, memóriakártya bővítés, hangátvitel vagy akár a beépített testhő érzékelő PIR szenzor. Valójában az IP kamerák valójában mini számítógépek, amiken Linux operációs rendszer fut.

intelligens kamera rendszer, távoli betekintés

Távoli betekintés

Megrendelőink egyik kedvelt kérése a távoli betekintés lehetősége, amit az intelligens IP kamera rendszerek biztosítanak számukra. Intelligens kamerarendszer telepítése által nem kell fizikailag a videó rögzítő mellett lennünk, annak képét aktív internet kapcsolat segítségével bárhonnan a világból megtekinthetjük bármilyen előre programozott okos eszközön (okostelefon, tablet, laptop, PC, smart TV) keresztül.

intelligens kamera rendszer, távoli belehallgatás, távoli hallás

Távoli belehallgatás

Ha otthonunkban intelligens kamera rendszert telepítünk már nem csak a távoli betekintés lehetősége biztosított számunkra hanem a távoli belehallgatás is. Ez az új funkció rendkívül hasznos lehet ha valami történik otthonunkban és nem csak a képet szeretnénk látni de pontosan szeretnénk hallani is ami zajlik. Természetesen a behallgatás bizonyos etikai kérdéseket is felvet, azonban nem szabad elfelejteni a tényt, hogy megrendelőink ezt milyen gyakran vállalják.

mozgásérzékelő intelligens kamera rendszer

Mozgásérzékelés

Megrendelőink gyakran kérik, hogy az otthonukba felszerelt kamera rendszerek kizárólag aktivitás hatására lépjenek működésbe. A mozgásérzékelés rendkívül hasznos funkció, mivel így hosszabb felvételt tudunk tárolni a merevlemezen. Lakossági célra ez a funkció kifejezetten hasznos, mivel ezáltal egy esetleges káresemény vagy behatolás esetén nem kell hosszú órákon át keresgélni a felvételt. Mivel digitális anyagot rögzítünk egyszerűbb a felvételek kikeresése is.

intelligens kamera rendszer, éjszakai kamera, éjjellátó kamera

Éjszakai felvétel

Sokan félnek attól, hogy milyen minőségű a biztonsági kamerák képe éjszaka, sötétségben mivel feltételezésük szerinte akkor van nagyobb szükségük a térfigyelő kamerákra. Nem kell többet ettől aggódnunk, mivel ez a probléma az IP kamerák megjelenése óta teljes mértékben megoldódott. A kamerákba beépített infravörös egységnek köszönhetően teljes sötétségben is felismerhető és bizonyító erejű képet tudnak produkálni, még rosszabb időjárási viszonyok között is.

vezeték nélküli kamera rendszer, okos kamerák, intelligens kamera rendszer, IP kamerák

Vezeték nélküli kamerák

Már nem kell többet félnünk a kamera rendszer telepítésénél felmerülő akár több száz méter kábelezéstől, mivel elérkezett a vezeték nélküli kamera rendszerek világa. Ugyan a vezeték nélküli kamerák költsége valamivel magasabb, mint a hagyományos vezetékes kameráké, de a telepítés költségen azonban visszahozza az árát.

intelligens forgatható kamerák, kamera rendszerek

Forgatás

Az intelligens kamera rendszerek képébe nem csak belelátunk távolról, de módosítani is tudjuk azok látószögét. Ez hasznos lehet abban az esetben ha nem szeretnénk több kamerát elhelyezni az adott terület megfigyelésére, azonban bizonyos időközönként mégis rá szeretnénk nézni vagy a kamerák képét pásztázva máshová is szeretnénk tekinteni.

kamera rendszer, zoom, közelítés, távolítás, IP kamera

Zoom - közelítés/távolítás

Intelligens kamerákkal esetében nem csak a kamerák látószögébe tudunk beavatkozni, de igény esetén azokkal zoomolni, azaz közelíteni vagy távolítani is tudunk. Ez a funkció nagyon sokat segít, mivel a jövőben nem kell várnunk arra hogy történjen bármi és közelebb jöjjön a kamerához a megfigyelt eset, hanem magunktól rá tudunk közelíteni arra.

beléptetés, kamera rendszer, arcfelismerés

Arcfelismerés

Biztonságtechnikai szempontból és beléptetéstechnikai szempontból is fontos szerepet játszanak az intelligens kamera rendszerek. Általuk előre tudjuk programozni a belépésre jogosult személyek arcát, így belépési jogosultságokat adhatunk számukra. Ez minden bizonnyal az egyik legbiztonságosabb beléptetési technika ami megóvja ingatlanunkat az illetéktelen behatolókkal szemben.