Intelligens moziszoba otthonra és intelligens házi mozi rendszer

Egy igazán okos házban a moziszoba is részét képezi az automatika rendszernek. Elkezdünk egy filmet nézni, nincs más teendőnk csak megnyomni a kezelőfelületen a kiválasztott jelenetet és otthonunk lehúzza redőnyöket és a projektort, beállítja a fűtést vagy hűtést, az RGBW szalag előre kikeveri a hangulatohoz megadott színt, aktiválja a riasztót és elkezdődik a vetítés.

Moziszoba, hangrendszerek és audiorendszerek az intelligens otthonok számára

Az okos házak egyik legfőbb ismérve, hogy energia hatékonyan szolgálják ki legmagasabb kényelmi igényeinket is, amivel bearanyozzák napjainkat. Az okos otthonok számos kényelmi funkciót kínálnak, melyek közül az egyik az intelligens moziszoba. Ha egy okos házban telepítve van az intelligens hangrendszer, akkor az épület bármely pontján hallgathatjuk kedvenc zenéinket hallgathatjuk, amikhez akár különböző világítási képeket is hozzárendelhetünk.

shadow

Mit tud egy intelligens moziszoba és mitől okos a moziszoba multimédia vezérlése?

Intelligens projektor vászon kialakítása, multimédia rendszer automatizálás

Projektor mozgatása

A projektor vászon mozgatása történhet az okos otthon rendszer kezelőfelületén keresztül is, így egy gombnyomásra tudjuk a vásznat a vetítés megkezdésekor leereszteni vagy a film befejezésekor felúzni. Sőt, ha okos otthonunk rendszerébe van mindez integrálva, mindezt akár automatikusan is elvégzi a rendszer ha a film befejeződött, nekünk nek kell mást tennünk csak élvezni a filmet.

Projektor ki be kapcsolása automatikusan

Projektor - On/Off

Intelligens otthon rendszerünkkel még azt sem kell megtennünk, hogy megfogjuk a projektor távirányítóját és a film megkezdésekor bekapcsoljuk és befejezéskor kikapcsoljuk azt. Elegendő megadnunk az okos ház vezérlő számára, hogy filmet szeretnénk nézni és a rendszer magától automatikusan már vezérli is a projektor, bekapcsolja azt és leereszti a vetítővásznat. Ez aztán a kényelem!

Moziszoba világítási körök fényerőszabályzása

Világítás fényerőszabályzás

Az okos otthon rendszerek abban segítségünkre lehetnek ha nem szeretünk teljes sötétségben filmet nézni és csak a világítási körök fényerejét szeretnénk szabályozni (dimmelni). A kezelőfelületen egyszerű csúszkával tudjuk megadni a világítótetek számára, hogy az adott pillanatban milyen mértékű fénymennyiségre van szükségünk, ami illeszkedik a film hangulatához.

Világítás RGBW szabályzás okos ház rendszerekkel

Világítás - RGBW szabályzás

Egy horror filmhez remekül mutathat ha mondjuk vörös fényben pompázik a moziszoba plafonján található LED szalag. Egy romantikus filmehz viszont jobban illeszkedik egy lila szín. Okos otthon rendszerrel ezt könynedén meg tudjuk tenni és gyakorlatilag bármilyen színt kikeverhetünk okos eszközeinken amit úgy érzünk illeszkedik a film hangulatához.

Moziszoba audio rendszer és hangrendszer vezérlés

Hangrendszer vezérlés

Ha már moziszobáról beszélünk, elengedhetetlen hogy megfelelő minőségű hangrendszer is legyen a helységben. Az intelligens otthon rendszerek számára gyakorlatilag minden olyan funkciót meg tudunk tanítani ami a távirányítón is megtalálható legyen az hangerőváltoztatás, hangszórók kiválasztása vagy akár új szám vagy film lejátszása.

Redőnyvezérlés automatizálás okso moziszobákban

Redőnyvezérlés

A moziszobában azzal sem kell fogllakznunk, hogy külön-külön minden redőnyt lehúzzunk a film megkezdésekor vagy felhúzzunk ha befejeztük. Jelenetek kialakításának köszönhetően ezt akár össze tudjuk kapcsolni másik funkciók elinduláslával is, így ha elindítjuk a mozisziba funkciót intelligens otthonunk ezt magától végzi el helyettünk.

Intelligens fűtésvezérlés és hűtésvezérlés

Hűtés és fűtés szabályzás

Egy intelligens otthonban semmit sem kell tennünk annak érdekében, hogy a megfelelő hőmérsékleti értéket élvezhessük az adott helységekben. Ha a házban 21 fok van, de mozizás közben jobban szeretjük a 23 fokot, ezt elegendő csak egyszer magadnunk a rendszer számára az automatikusan minden körülmény között ezt biztosítja számunkra, legyen kint hidegebb vagy melegebb.

Okos otthon kezelőfelülete moziszoba funkciók

Minden egy kezelőfelületen

Gyakran teszik fel Megrendelőink a kérdést, hogy mitől okos egy okos otthon rendszer. A válasz egyeszerű. Egy igazán intelligens rendszerben minden funkciót összehangoltan és egyetlen kezelőfelületen keresztül tudunk vezérelni. Nem kellenek külön távirányítók, nem kell másik applikációkat megnyitnunk, mert minden amit szeretnénk használni egy központi felületen van!

riasztó rendszer aktiválás

Riasztó aktiválás

Mozizás közben is biztonságban érezheti magát, intelligens otthona a film elkezdése pillanatában a házat automatikusan beriasztja, így nem kell tartania hogy ha túl hangosan nézi a filmet vagy esetleg közben elalszik a ház védtelen marad a behatolókkal szemben. Ki szeretne menni a mosdóba? A zónákat úgy alakítjuk ki, hogy ennek semmi akadálya nem lesz a házon belül szabadon mozoghat!

Jelenlét szimuláció az intelligens otthonban

Jelenlét szimuláció

A riasztó rendszer aktiválása mellett még nagyobb kényelemben érezheti magát ha intelligens otthona úgy vislekedik mintha más helységeket is használna ezzel megtévesztve az illetéktelen behatolókat. Bizonyos időközönként fel-le kapcsolja a világtást más-más helységekben vagy akár a redőnyöket is mozgathatja amellett, hogy aktív ariassztó rendszer is.