Medence vezérlés és uszodatechnika automatizálás

Uszodatechnika szempontjából számos vezérlési és szabályzási lehetőséget biztosítanak az intelligens otthon rendszerek. Szabályozhatjuk a medence vizének hőfokát, a medence szivattyúk indítását vagy akár a helyégben található világítási, fűtési, hűtési, szellőzettési és multimédia rendszereket is integrálhatjuk, hogy még nagyobb élmény legyen a kikapcsolódás.

Intelligens medence vezérlés és uszodatechnika

Egy intelligens házban lehetőségünk van az otthonunkban található medence vezérlését és az uszoda vezérlését és szabályzását is automstizálni és integrálni az épületautomatika rendszerbe. Az okos otthon rendszerrel minden az uszoda részlegben található funkciót egy központi kezelőfelületen keresztül vezérelhetünk legyen szó a medence vízhőfokának szabályzásáról a helység hőmérsékleti értékének változtatásáról vagy akár a világítási körök vezérléséről.
Gondoljunk csak bele mennyire kényelmes lehet ha munkából hazaindulva okostelefonunkon keresztül elindíthajuk az uszoda egység felfűtését vagy lehőtését esetleg a szauna felfűtését, így mire hazaérkezünk már nincs is más dolgunk egyenesen mehetünk is megkezdhetjük az esti levezető úszásunkat.
Az intelligens ház rendszer folyamatosan figyelemmel kísérheti a helység páratartalmát, így magas értékek esetén a rendszer automatikusan elindítja a szellőztető rendszert, vagy intelligens fogyasztásmérőkkel szemmel tudjuk tartani, hogy medencénk mennyi vizet használ fel.

shadow

Miért jó az intelligens medence vezérlés és mitől okos egy automatizált uszoda vezérlés?

okos telefon, tablet, laptop, pc, vezérlés, szabályzás, okos intelligens, smart home

Minden egy kezelőfelületen

Egy intelligens otthonban a medence vezérlés is részét képezheti az épületautomatika rendszernek, amin keresztül minden funkciót egy kezelőfelületen keresztül vezérlhetünk legyen szó a helység világítás vezérléséről a medence szivattyúinak elindításáról vagy leállításáról esetleg a medence hőfokának beállításáról.

medence, vízhőfok, szabályzás, uszoda vezérlés

Vízhőfok szabályzás

A medence vízhőfokának szabályzása gyakori kérés megrendelőink részéről. Ugyan sokan kérik, hogy előre megadott hőmérsékletet tartsunk a medencében, azonban a lehetőségünk biztosított, hogy egy hidegebb téli napon megemeljük, míg egy melegebb nyári napon lehűtsük a medencénkben található víz hőmérsékletét.

távoli vezérlés, távoli elérés, vezérlés, szabályzás, automatizálás

Távoli vezérlés

Az intelligens házak egyik nagy előnye, hogy biztosítják a távoli vezérlés lehetőségét, így nem szükséges otthon lennünk ha meg szeretnénk változtatni a medencénk hőfokát vagy az uszodában feljebb szeretnénk emelni a hőmérsékletet mire hazaérünk a munkából.

uszodatechnika, uszoda vezérlés, medence vezérlés, automatika medence és uszoda számára

Szivattyúk vezérlése

Ha az automatika rendszerre kötjük a medence vezérlését, a szivattyúk működését a rendszer automatikusan elvégzi helyettünk, így semmit sem kell tennünk az energiatakarékos működés érdekében és az okos otthon rendszer komoly összeget takarít meg számunkra elektromos áram és vízfogyasztás területén is.

szellőztetés, szellőzés, páratartalom szabályzás, légcsere, uszoda, medence

Szellőztetés, légcsere

Az intelligens épületautomatika rendszer képes önállóan szabályozni az uszoda részleg szellőztetését. Ha az okos otthon automatika úgy érzékeli, hogy légcsere szükséges, a rendszer automatikusan beindítja a szellőztető berendezést, ezzel pedig firss levegőt áramoltat az uszoda helységbe.

párakicsapódás, entalpia, szabályzás, meggátolás, megszűntetés

Párakicsapódás érzékelés

Az automatika rendszer képes megszüntetni otthonunk uszoda részlegének a bepárásodását is. Intelligens érzékelőkkel bővítve az okos otthon rendszert szabályozni tudjuk a fűtési és hűtési rendszerek intenzitását valamint igény esetén el tudjuk indítani akár a szellőztető rendszert is.

fogyasztásmérés, víz felhasználás mérés, smart metering

Fogyasztásmérés

Az intelligens épületautomatika lehetőséget kínál a fogyasztásmérésre is. Okos fogyasztásmérő berendezésekkel folyamatosan nyomon követhetjük medencénk víz felhasználását, arról grafikonokat és kimutatásokat készíthetünk, amivel további lépéseket tehetünk a még jobb energiamegtakarítás érdekében.

világítás vezérlés, LED szalag vezérlés, RGBW szabályzás, uszodákhoz

Világítás vezérlés - RGBW

Az uszoda helységben is helyezhetünk el LED szalagokat, amiknek az RGBW szabályzását az automatika rendszer kiválóan kezeli. RGBW vezérléssel a hangulatunkhoz megfelelő színekben pompázhat otthonunk uszoda részlege. Télen kellemes lehet egy melegebb szín, míg nyáron élénkebb hangulatot varázsolhatunk.

fényerőszabályzés, dimmelés, világítás vezérlés, uszoda, medence

Világítás vezérlés - Fényerőszabályzás

Az uszoda részlegben a világítási körök fényerőszabályzása (dimmelése) a még kellemesebb hangulat elérése érdekében fontos. Ha szeretnénk félhomályban úszni, akkor nem kell mást tennünk csak a kezelőfelületen található csuszkán beállítjuk hogy mekkora fényerőt szeretnénk és már élvezhetjük is a hangulatfényt.

hűtés vezérlés, klíma vezérlés, hűtés szabályzás

Hűtés vezérlés

Az okos otthon rendszerrel nem csak a házban található hűtési rendszereket tudjuk vezérelni, de célszerű az uszoda részleg hűtési rendszerét is integrálni az automatikába. így a lehető legenergiatakarékosabban hűthetjük a helységet, és mire hazaérünk az uszodában már a megfelelő hőmérséklet vár minket.

fűtés vezérlés, fűtési rendszer, intelligens fűtés vezérlés, fűtés szabályzás

Fűtés vezérlés

Otthonunknak nem csak a medence víz hőfokát állíthatjuk be, de előre megadhatjuk, hogy pontosan hány fokot szretnénk az uszodában, mikorra el szeretnénk kezdeni használni medencét. A rendszer energiatakarékosan, teljesen önmagától szabályozza a hőmérskéletet, nekünk csak élveznünk kell a kikapcsolódást.

multimédia, zenei csatornák, intelligens hangrendszer, audio rendszer

Multimédia

Zenei zónák kialakításával a medencében úszkálva sem kell megválnunk kedvenc zenéinktől vagy rádió csatornáinktól. Intelligens hangrendszerek által egy gombnyomásra tudjuk az uszoda hangszóróira küldeni amit szeretnénk, sőt video kaputelefonunk és telefonunk is a medence helység hangrendszerére csöröghet be.

időzítés, programok, okso otthon, intelligens ház, smart home

Időprogramok

Valószínű, hogy nem minden nap használjuk medencénket. Erre az intelligens épületautomatika remek lehetőséget biztosít, mivel megadhatjuk számára, hogy csak minden másnap fűtse fel a helységet és emelje meg a víz hőfokát az általunk elvártra a többi napon pedig egy készenlét módban tartsa azokat.