basalte, knx, intelligens, érintőkapcsolók, impulzuskapcsolók, villanykapcsolók

Basalte intelligens kapcsolók, nyomógombok

Ahogy szoktuk mondani, egy épületautomatikai rendszer egy okos házban akkor működik jól, ha nem látjuk hogy ott van, azonban a háttérből segíti mindennapjainkat és kiszolgálja kéréseinket. De nem igaz ez azonban a falon elhelyezett kezelőkre. A kapcsolók nap mint nap szem előtt vannak és a minden napi használat során is szükségesek, mivel rajtuk keresztül vezéreljük okos otthonunk különböző funkcióit. Az épületautomatizálásban használt villanykapcsolók nem hagyományos billenő mechanizumussal ellátott kapcsolók, hanem impulzus adásra alkalmas un. nyomógombokat, érintőkapcsolókat használunk. Ezek által tudjuk biztosítani azt hogy minden nyomási pontja vagy gesztusa olyan funkciót hajtson végre, amit a Megrendelő kér.
A belga Basalte cég az egyik, ha nem a legjobb ha az okos otthon nyomógombokról beszélünk. A gyár különös alapossággal tervezi termékeit és remekül ötvözi a modern, minimalista stílust a KNX épületautomatika lehetőségeivel. Nem csak mechanikailag, de megjelenésükben is a legmagasabb színvonalat képviselik, prémium minőségű KNX kapcsolóik üveg, fa, fém, bőr és még számos különleges anyag felhasználásával készülnek, gyakorlatilag bármi megvalósítható számukra amit a Megrednelő szeretne látni. Szabadon programozhatóságuk miatt azt a smart home funkciót vezéreljük velük amit csak szeretnénk. Alapvetően a KNX alapú rendszerek számára vannak kifejlesztve, de hangsúlyozzuk hogy az osztrák Loxone rendszerhez is tökéletesen illeszthető, ráadásul minden fajta extra bővítő modul nélkül is csatlakoztathatóak.
Ha valaki igazán különleges és luxus kivitelű kapcsolókat szeretne látni okos otthona falain, akkor a Basalte vitathatatlanul a legjobb választás.

Kérdése van? Keressen minket központi elérhetőségeinken!
shadow

Basalte kapcsoló - Basalte Deseo

A Basalte Deseo kapcsolók kijelzőfelületüknek köszönhetően nagyon hasonlítanak egy fali termosztátra, azonban köszönhetően az intelligens épületautomatikának ennél jóval többet tudnak. Megjelenése akárcsak a Basalte család többi tagja esetében minimalista stílust képvisel, így bármilyen helységben megállják a helyüket. A KNX programozásnak köszönhetően otthonaink összes vezérelhető funkcióját (világítás, redőny, fűtés, stb.) ráprogramozhatjuk a kapcsoló különböző érintő szenzoraira.

Basalte Deseo

Basalte kapcsoló - Basalte Sentido

Amennyiben otthonunkba olyan letisztult és modern kapcsolókat keresünk, melyek egyedi KNX alapú vezérlést is biztosítanak, akkor remek választás lehet a Basalte Sentido kapcsolócsalád. Kezelőfelülete programozható, így eltérő vezérlési lehetőségeket adhatunk meg egyujjas vagy többujjas vezérlések számára legyen az világítás, redőny vagy fűtés vezérlés. A kapcsolók belső hőmérséklet érzékelővel rendelkeznek, így azok automatikusan továbbítják a helység hőmérsékletét az épületautomatikai rendszer számára.

Basalte Sentido

Basalte kapcsoló - Basalte Enzo

A Basalte Enzo intelligens kapcsolók a legmagasabb szintű luxust képviselik. A külső részük ívelt alumínium kerettel rendelkezik, míg a belső részük bőrből vagy üvegből is megrendelhető. A kiemelkedő alapanyagok felhasználásának köszönhetően a prémium szegmensben az egyik legjobb választást biztosítják intelligens kapcsolók világában. Mindegyik darab rendelkezik beépített hőmérséklet érzékelővel is. Érzékeny érintőszenzorai funkcióit egyujjas és többujjas akciókkal is elláthatjuk.

Basalte Enzo

Basalte kapcsoló - Basalte Mona

A Basalte Mona kapcsolók egytől egyik mind különlegesek és egyedi mintázattal és formával rendelkeznek. A Mona kapcsolók kerek formája teljes mértékig beleilleszkedik bármilyen helységbe és megfelel a belsőépítészek elképzelésének. Az intelligens kapcsolók által előszeretettel alkalmazott LED technológiának köszönhetően, kikapcsolt állapotban is jelzőfénnyel világítanak. Akárcsak a többi Basalte kapcsoló esetében itt is számos stílus közül választhatjuk ki intelligens KNX kapcsolónkat.

Basalte Mona

Basalte kapcsoló - Basalte Tacto

A Basalte Tacto intelligens kapcsolókkal finoman vezérelhetjük a helység fényeit és előre programozott világítási képeket változtathatunk akár egyetlen mozdulattal. A hagyományos kapcsolókkal ellentétben a Tacto intelligens kapcsolók teljes felülete érintésre reagál, így biztosítva számunkra az intelligens otthonok világát. A KNX programozásnak köszönhetően akár otthonunk RGB LED szalagjait is egyetlen mozdulattal irányíthatjuk az intelligens KNX kapcsolókkal.

Basalte Tacto

Basalte iPad tablet tartó fali konzol - Basalte Eve

Amennyiben otthonunk intelligens funkcióit nem kapcsolókon keresztül szeretnénk vezérelni, hanem iPad-on, a belga Basalte gyár ehhez is kínál megoldást. A Basalte Eve kerekített vagy szögletes külső széllel és számos anyagválasztékkal (csiszolt vagy kézzel fényezett alumínium, csiszolt fekete és szatén) érhető el. Az intelligens kapcsolókkal szemben legnagyobb előnye, hogy akár okos otthonunk riasztó rendszerét, kamera rendszerét vagy akár videó kaputelefonját is tudjuk rajta keresztül vezérelni.

Basalte Eve