Árak és díjszabások

Aktuális díjszabásunk, érvényben 2016.02.01-től

Cégünk minden új Megrendelője számára 2 óra ingyenes konzultációt és tanácsadást biztosít. A konzultációt személyes módon és online felületen keresztül is igénybe veheti. Ennek keretén belül projektmenedzsereink vállalják az ajánlat személyre szabását valamint az egyeztetéseket az építkezés / felújítás többi kivitelezőjével. A legtöbb rendszer esetében ennyi idő alatt tökéletesen egyeztethetőek a szükséges alap funkciók, összeállíthatóak a szükséges rendszereszközök, stb. Nagyobb és összetettebb rendszerek esetleg több módosítás esetén a konzultáció további órákat vehet igénybe. Ennek díjazása 4 órás csomagokra bontva tudjuk biztosítani.

– első 2 óra tanácsadás – ingyenes
– 4 óra tanácsadás csomag – 40 000 Ft + ÁFA
– 8 óra tanácsadás csomag – 70 000 Ft + ÁFA

Annak érdekében, hogy az épületautomatikai rendszer kivitelezése gördülékenyen menjen végbe, az általunk telepített okos otthon rendszerek számára automatika dokumentáció elkészítése minden esetben szükséges. Az anyag többek között magába foglalja a tervezett eszközök épületben való elhelyezését a szükséges kábelezési munkálatokat, a vezérelni kívánt funkciók leírását és még számos olyan fontos információt a különböző szakiparok számára, melyek nélkülözhetetlenek a rendszer számára. Tervezési díjszabásunk a rendszerben felhasznált eszközök a kialakított programozási folyamatok komplexitása valamint a végpontok alapján kerül kiszámításra. Pontos ajánlatot az automatika tervezésre az elfogadott automatika ajánlat után áll módunkban biztosítani, így az itt feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Dokumentációra vonatkozó alap vállalásunk legfeljebb négy alkalommal történő alap szintű (nem komplex) módosítást tesz lehetővé, minden ezen felüli kérés, igény mely módosítást követel meg a dokumentációban valamint egyeztetés Megrendelővel vagy további tervezőkkel, kivitelezőkkel, stb. (akár személyes akár elektronikus) díjköteles. A megvalósulási dokumentáció megrendelése utáni elállás esetén a dokumentációban történő módosításokért az általunk kiállított Munkaóra kimutatás alapján Megrendelőt fizetési kötelezettség terheli.

0 – 500 000 Ft rendszer eszköz – 80 000 Ft + ÁFA-tól
500 000 Ft – 1 000 000 Ft rendszer eszköz – 100 000 Ft + ÁFA-tól
1 000 000 – 1 500 000 Ft rendszer eszköz – 120 000 Ft + ÁFA-tól
1 500 000 – 2 000 000 Ft rendszer eszköz – 150 000 Ft + ÁFA-tól
2 000 000 Ft rendszer eszköz fölött – egyedi díjszabás

A rendszerátadás után Megrendelőink számára előzetesen egyeztetett módon és mennyiségben újrakonfigurálást biztosítunk. Az általunk programozott rendszerekre vonatkozó garancia, cégünkön kívül álló külső módosítás hatására – a tulajdonos program rendszerfájljába történő beavatkozás esetén is – érvényét veszti. Amennyiben a telepített rendszerre vonatkozóan garanciaidőn túl bármilyen módosítást szeretne esetleg meghibásodás történik vagy egy másik cég által telepített rendszert szeretne szervízeltetni általunk úgy cégünk a következő munkadíjak ellenében vállalja a szükséges feladatok elvégzését.

Nappali munkavégzés (9:00-17:00) – 12 000 Ft + ÁFA / óra + kiszállási díj
Éjszakai munkavégzés (17:00-9:00) – 20 000 Ft + ÁFA / óra + kiszállási díj
Távoli javítás munkadíja – 6 000 Ft + ÁFA / 30 perc
Rendszerfájl újbóli feltöltése távoli eléréssel általunk telepített rendszerek esetében első alkalommal – ingyenes
Rendszerfájl újbóli feltöltése – 20 000 Ft + ÁFA / alkalom
Rendszerfelépítés, programozás, ki- és bemeneti pontonként helyszínen 6000 Ft / db + ÁFA + kiszállási díj
Rendszerfelépítés, programozás, ki- és bemeneti pontonként távoli eléréssel – 5000 Ft / db + ÁFA
Rendszeregység cseréje garancia időn belül általunk telepített rendszerek esetében – ingyenes
Rendszeregység cseréje garanciaidőn túl (bekötött végpontoktól függően változhat) – 2000 Ft / végpont + ÁFA + kiszállási díj
Új eszközök rendszerbe történő integrálása új eszköz esetén (rendszereszköztől és a programozási szükséglettől függően változhat) – egyedi díjszabás alapján
Web felületek és applikációk kialakítása vezérlő és kontroll elemekkel – 4 000 Ft / ikon
Informatikai háttérszolgáltatás (firmware frissítés feltöltés, külső hálózati elérés kialakítása, router beállítás stb.) – 5000 Ft / db + ÁFA + kiszállási díj
Rendszerfelülvizsgálat előkép üzemben – 5000 Ft + ÁFA / 30 perc

Átadott rendszerek esetében a programra alapvetően (szoftver) 6 hónapos garanciát vállalunk. A gyártók által hivatalosan közétett szoftverfrissítésekből adódó, nem tervezett változtatásokból eredő hibákért illetve a programban végrehajtott nem szakszerű és cégünkön vagy kivtelezőinken kívül álló módosítások, szervertámadások és hackertámadások, jogosulatlan hozzáférésekből adódó meghibásodások esetére garanciát és jótállást nem tudunk vállalni.

Új Megrendelők esetében helyszíni felmérésünk Budapest területén belül első alkalommal díjmentes. Mivel a legtöbb építkezés már az elejétől fogva megfelelő tervekkel rendelkezik, így általában nincs szükség többszöri kiszállásra, minden egyeztethető telefonon illetve e-mailen keresztül akár a Megrendelővel akár a kivitelező cégekkel. Amennyiben olyan kérdés vagy probléma merült fel az építkezésen, amiben nélkülözhetetlen kollégáink személyes jelenléte (pl: személyes egyeztetés gépészekkel, villanyszerelőkkel, tervezőkkel), cégünk a következő kiszállási díjak ellenében tudja ezt vállalni. Kiszállási díjunk érvényes a szervízelési és karbantartási feladatok elvégzésére is.

Első helyszíni felmérés Budapest területén belül – ingyenes
Első helyszíni felmérés Pest megye területén belül – 35 Ft / km + ÁFA
Első helyszíni felmérés Pest megyén kívül – 70 Ft / km + ÁFA

Kiszállási díj Pest megyén belül – 10 000 Ft / alkalom + ÁFA
Kiszállási díj vidékre – 70 Ft / km + ÁFA

Az eszközök megrendelése előre utalás után egyenesen a gyártótól történik. Azok szállítási ideje előre láthatólag 7-14 munkanap, egyedi gyártás esetén ettől eltérő. Egyedi igények esetén lehetőség van ennek meggyorsítására, ezzel kapcsolatban kérjük érdeklődjön kollégáinknál.

Az általunk forgalmazott és telepített eszközökre a gyártói garancia érvényes, azonban helytelen beüzemelés, túlfeszültség valamint villámcsapás általi meghibásodás esetén a garancia érvényét veszti. Az épületautomatikai rendszerek nem rendelkeznek MABISZ minősítéssel, ezért a biztonságtechnikai eszközöket önálló rendszerként ajánljuk.

A feltüntetett díjakat előzetes banki átutalással vagy helyszínen készpénz ellenében áll módjában kiegyenlíteni. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Telepítés
Az általunk telepített rendszerek esetében a telepítési feladatok szakszerűségéért és minőségéért 6 havi jótállást vállalunk. Ezen időszakban az esetleges meghibásodásokat hibabejelentés alapján javítjuk. Kivételt képez az az eset, amennyiben a hibát cégünk vagy kivitelezőink felelősségi körén kívül álló ok, hibás kezelés, szakszerűtlen beavatkozás esetleg nem megfelelő üzemeltetési körülmény idézte elő.

Program
Az általunk készített ajánlatok alap programozást tartalmaznak, amely alól kivételt képez az az eset amelyben Megrendelőnk egyedi igénye alapján feltüntettük az extra programozási funkciókat. Az általunk programozott rendszerekre 6 hónapos garanciát vállalunk, aminek időtartamán belül a rendszer beállításai, funkciói (szoftveres funkciói) az elfogadott ajánlatban leírt módon a teljesítést követően is stabilan és megbízhatóan működnek. Megrendelőink a felhasználói kezelőfelület (applikáció) használatára jogosultak, azonban az általuk konfigurációs szoftverben (programozói felület) történő módosítás(ok) a Rendszer garanciájának azonnali megszűnését vonja maga után.

Eszközök
A telepített eszközökre a gyártói garancia érvényes, azonban az eszközök festék vagy más vegyi anyaggal történő érintkezése, rovarok vagy egyéb (pl. házi-) állatok rongálása, természeti csapás (túlfeszültség, villámcsapás általi meghibásodás, beázás stb.) szakszerűtlen telepítés, helytelen beüzemelés, kezelés, javítás vagy használat által okozott hibák, külső behatás, rongálás esetén a garancia érvényét veszti. Felhívjuk vásárlóink és megrendelőink szíves figyelmét, hogy az eszközökre vonatkozó garancia kizárólag a vásárlásról kapott eredeti számla ellenében érvényesíthető!

Garanciális ügyintézés
A garancia időn belül meghibásodott eszköz(öke)t garanciális kivizsgálás érdekében a Gyártó számára kell hogy eljuttassuk. Már telepített eszköz(ök) meghibásodása esetén a rendszer működéséhez szükséges csereeszköz(ök)ről számlát állítunk ki Megrendelőink számára, majd a fizetés megtörténte után beszereljük az(oka)t a rendszer működésének fenntartása érdekében. Amennyiben a garanciális bevizsgálási folyamat végén bebizonyosodik, hogy az eszköz hibája nem garanciális jellegű úgy kiszállási díjat és munkadíjat számolunk fel, melyet Megrendelőink magukra nézve kötelezőnek tekintenek. Amennyiben a gyártó visszajelése alapján az eszköz(ök) garanciális javítása vagy pótlása lehetséges, úgy 8 munkanapon belül visszafizetjük a csereszköz árát.

Kérjük Megrendelőinket, hogy már átadott rendszerek esetében a meghibásodásről elsősorban elektronikus formában tájékoztassanak minket. Az esetleges hibabejelentéseket minden esetben egyedileg megvizsgáljuk és lehetőségeihez mérten a hibát minél hamarabb elhárítjuk. Amennyiben kiszállás nélkül (telefonon keresztül, emailben, távoli eléréssel, stb.) nem megoldható a fennálló hibajelenség úgy személyes kiszállást biztosítunk.

A Rendszer(ek) által vezérelt és szabályozott berendezések esetleges meghibásodása miatt felelősséget nem vállalunk. Ez érvényes arra az esetre is, ha Megrendelőnk nem tájékozódott és nem tájékoztatta cégünket megfelelően a vezérlendő vagy szabályozandó berendezés(ek) működésére vonatkozóan vagy ha a Megrendelő egyéb kivitelezője a szükséges információt nem biztosította számunkra.

Az internetszolgáltató egyedi beállításainak módosítása esetén és az internetes eléréshez szükséges eszközök és berendezések (modem, router, NAS, stb.) Megrendelő általi cseréje esetén keletkező meghibásodások és átmeneti leállások nem tekinthetőek garanciális problémának. Ilyen esetekben nem tudjuk vállalni az épületben található internet beállítását, erre informatikus szakember megbízását javasoljuk.

Kifejezetten fenntartjuk a jogot arra vonatkozóan, hogy amennyiben bármilyen Megrendelőink kivitelezés után nem mutat fizetési hajlandóságot úgy addig a pontig megvonjuk a belépési jogosultságait amíg a közöttünk fennálló helyzetet nem tudjuk rendezni. Felhívjuk Megrendelőink szíves figyelmét, hogy a még nem kifizetett rendszerek esetében a rendszer programjának tulajdonjogát a kifizetés megtörténéséig fenntartjuk.

Bármilyen kérdés esetén állunk szíves rendelkezésükre!