Intelligens füstérzékelő, füstjelző, CO és szén monoxid érzékelő rendszerek

A füstérzékelő eszközök már a füst megjelenésének pillanatában felismerik a helységben található vészhelyzetet és okos otthon rendszerrel összekapcsolva nem csak hogy értesítést küldenek arról a tulajdonos számára de ain intelligens ház rendszer programozása által akár már a szükséges lépéseket is megkezdik a füst megszüntetésre.

Szén monoxid, CO érzékelő, füstérzékelő és füstjelző rendszerek

A füstérzékelés az intelligens rendszerek esetében is hagyományos módon történik de az épületautomatizálásnak, illetve az épületgépészeti technológia drasztikus fejlődésének köszönhetően, mára már elérhetővé vált akár az izzás azonnali felismerése is. A káresemény megelőzésének leggyorsabb módja a tűz leghamarabbi észlelése. Ez eddig kivitelezhetetlennek tűnt, tehát a tűznek már egy ideje égnie kellett mire a füstérzékelők, tűzérzékelők tüzet jeleztek. Ez a múlté. Léteznek olyan lézeres technológiával működő optikai rendszerek melyek lehetővé teszik ezeknek a miniatűr tüzeknek az érzékelését. Ezek sokkal hatékonyabban működnek, mint a régi elavult pontszerű füstérzékelők. A füstérzékelő jelzése esetén több funkciót különböztetünk meg tehát a reakció nem minden esetben a tűzoltás megkezdése. Ezt minden esetben az adott épülethetez kell beállítani, mérlegelni kell, hogy mekkora az esély a tűz kialakulására.

shadow

Miért jó az intelligens füstérzékelő rendszer, milyen egy okos otthon füstjelző rendszere?

intelligens füstérzékelő rendszer, füstjelző rendszer

Hőérzékelés

Az intelligens füstérzékelő rendszerek beépített hőérzékelővel is rendelkeznek. Mivel vannak olyan anyagok, melyek komolyabb füst nélkül is képesek égni a füstérzékelőkba beépített hőérzékelő erre nyújt megoldást. Ha nem elegendő a füst a jelzéshez a gyors hőváltozás hatására az intelligens füstérzékelő akkor is jelezni fog számunkra, így segít biztonságosabbá tenni és megóvni otthonunkat. Ez a biztonságtechnika új világa.

füstérzékelő rendszer, füstjelző rendszer, vészreakció, pánik gomb

Vészreakció

Egy intelligens otthon képes önállóan intézkedni és a kialakult veszélyhelyzetre reagálni. Ha a füstérzékelő elküldi a jelzést a központi egység számára, az elindítja a vészreakciókat. A hagyományos hangjelzés mellett értesíti az előre megadott személyeket, felhúzza a redőnyöket, kinyitja az ajtókat és ablakokat, áramtalanítja az áramköröket elindítja a szellőztető rendszert és kivilágítja az épületből kivezető menekülési útvonalat.

CO érzékelő, smog érzékelő, smoke detector, füstérzékelő, füstjelző

Érzékenység

Intelligens füstérzékelő rendszereinken a központi egység segítségével beállíthatjuk a füstérzékelő érzékenységét. A konyhába értelem szerűen jóval nagyobb tűrést adunk meg, míg a hálószobában sokkal kisebbet. Az érzékenység beállításával el tudjuk kerülni, hogy füstjelző rendszerünk téves értesítéseket adjon számunkra. Azokban a helységekben, ahol kicsi a füst kialakulásának esélye, állítsuk maximálisra az érzékenységet.

távoli riasztás, távoli értesítés, füst, tűz

Távoli riasztás

Rendszereink a kialakult veszélyhelyzetről azonnali értesítést küldenek a számukra megadott okos eszközre, mely lehet okos telefon, tablet, laptop vagy asztali számítógép. Mivel okos telefonunk napjainkban minden percben velünk van, így az értesítés megérkezését követően rögtön meg tudjuk tenni a szükséges intézkedéseket annakérdekében, hogy megkeressük és minél hamarabb elhárítsuk a kialakult füst forrását otthonunkban.