Intelligens audio kaputelefon és IP videókaputelefon

A hagyományos otthonokban már régóta használunk beléptetéshez audio kaputelefonokat. Egy intelligens házban azonban ez már a múlté, mivel elérkezett az IP videokaputelefonok ideje. Már nem csak hallhatjuk a vendégeinket, de láthatjuk és kommunikálhatunk velük még akkor is ha mi nem tartózkodunk otthon, nem kell hozzá más csak internet elérés!

IP kaputelefon és intercom okos otthon videókaputelefon

A hagyományos audió kaputelefonok helyére egyre jobban törnek be az intelligens otthonok által használt IP intercom videó kaputelefonok. Nem is véletlen, mivel a hagyományos kaputelefonokhoz képest számos extra funkciót is biztosítanak. A hagyományos kaputelefonok általánosságban a hozzánk érkező személyek üdvözlésére, beazonosítására szolgálnak de a kommunikációt csak hangalapon biztosítják. Az intelligens házakban használt IP kaputelefonok ezzel szemben már elő kép átvitelére is képesek. A videokaputelefon által közvetített kép anyagot meg tudjuk jeleníteni bármilyen okos eszközön (okos telefon, tablet, smart TV vagy PC) aktív internet kapcsolat segítségével. Az IP videó kaputelefonok nem csak kényelmi funkcióik miatt hasznosak, de rendkívül hatékonyak biztonsági szempontokból is, mivel az érkező személyek beazonosítása mellett azok beengedésére is tökéletesen alkalmasak. A kaputelefon által beazonosított vendégeket a központi egységre kötött elektromos ajtózár nyitása által úgy is be tudjuk engedni, hogy nem kell hozzájuk kimennünk. Gondoljunk bele, milyen kényelmes lehet ez egy nagyobb esőzés vagy havazás esetén, ha otthonunk melegéből egy gombnyomásra ki tudjuk számunkra nyitni a kaput vagy a bejárati ajtót. Amennyiben vendégünk nem tartózkodik a video kaputelefon kamerájának látószögében, csak meg kell kérnünk, hogy lépjen közelebb és máris el tudjuk dönteni, hogy szeretnénk beengedni vagy sem. A videokaputelefonok beltéri egysége számára az egyik leginkább okos otthonos megoldás, ha a falra egy fix tabletet helyezünk el, ami által nem csak a video kaputelefon képét tudjuk megtekinteni de ugyanúgy vezérlhetjük intelligens házunk további automatizált funkcióit is.

shadow

Miért jó az intelligens kaputelefon, az okos IP intercom videokaputelefon?

intelligens kaputelefon, audio kaputelefon

Audio kaputelefon

A hagyományos audio kaputelefonokon keresztül kizárólag a hangot hallja a belső egységen. Több általunk forgalmazott vezetékes és vezeték nélküli audio kaputelefon is telepíthető és integrálható az okos házak rendszerei számára. Igény esetén több beltéri egységgel szerelt kiviteleket is tudunk biztosítani, ami hasznos ha otthonunk több pontján is szeretnénk ha megcsörrenne a beltéri egység. Gomb megnyomása után az ajtót vagy kaput tudjuk vele nyitni.

intelligens kaputelefon, video kaputelefon, IP intercom

Video kaputelefon

Az okos otthonok világában az audio kaputelefonokat felváltották az intelligens video kaputelefonok. Ezeken keresztül már nem csak hallani tudjuk a hozzánk érkező vendégeket, de beépített kamerán keresztül látjuk is aki csönget hozzánk. Kivitel szempontjából megtalálhatóak a vezetékes és vezeték nélküli kaputelefonok is, melyeket több beltéri egységgel lehet rendelni. A video kaputelefonok képét akár okos eszközökre is továbbíthatjuk.

intelligens kaputelefon, video kaputelefon, távoli nyitás, kapunyitás, ajtónyitás

Kapunyitó gomb

Akár audio kaputelefonról, akár intelligens video kaputelefonról beszélünk ha megbizonyosodtunk arról, hogy ki látogatott meg minket a beltéri egységeken található gomb megnyomásával otthonunkból engedhetjük be a hozzánk érkezőket. Egy gombnyomáshoz több akciót is hozzárendelhetünk, így meg tudjuk adni hogy ne csak a kapu váljon nyithatóvá de azt is, hogy riasztó rendszer kapcsoljon ki a kamera rendszer pedig aktiválódjon.

intelligens kaputelefon, video kaputelefon, távoli elérés, távoli vezérlés

Távoli elérés

Ha nem tartózkodunk otthon, intelligens video kaputelefonunk képét egyenesen továbbíthatjuk a nálunk lévő okos eszközre. Ez kényelmes megoldás lehet ha nem szeretnénk kulcsot vagy belépési kódot adni annak a személynek akit be szeretnénk engedni. Megérkezik hozzánk becsönget, azt mi fogadjuk a telefonunkon vagy tableten és az ajtónyitás gomb megnyomása után már be is tudjuk engedni legyen szó takarítónőről vagy vízvezeték szerelőről.

intelligens kaputelefon, video kaputelefon, IP kaputelefon

Csoportos kapcsolások

A csoportos kapcsolásoknak köszönhetően egy gombnyomáshoz több funkciót is hozzárendelhetünk. Amikor megérkezik hozzánk valaki a kapunyitó gomb megnyomásával egyidejűleg aktiválhatjuk a kerti világítást, hogy a kaputól a bejárati ajtóig jelzőfényként segítse az épületbe való bejutást. Biztonsági szempontból hasznos lehet ha ezzel egyidejűleg kikapcsoljuk a kerti riasztó rendszert de aktiváljuk a kamera rendszert.

intelligens video kaputelefon, felvétel készítés, IP video kaputelefon távoli felvétel készítés

Felvétel készítés

Ha nem tartózkodunk otthon és látogató érkezik hozzánk intelligens video kaputelefonunk amellett, hogy továbbítja a képet okos eszközünkre megadhatjuk azt is, hogy néhány csengetés után automatikusan készítsen felvételt a kapuban várakozóról. Amikor hazaérkezünk vissza tudjuk nézni, hogy ki próbált minket elérni. Igény esetén azt is beállíthatjuk, hogy a video kaputelefon által készített képet rögtön továbbítsa számunkra.

vezeték nélküli kaputelefon, látószög, fókusz beállítás, IP video kaputelefon

Hatalmas látószög

Az intelligens video kaputelefonok biztosítják számunkra az állítható látószög lehetőségét, így minden helyre megfelelőek. A hatalmas látószögnek köszönhetően intelligens video intercom kaputelefonunk segít, hogy a video kaputelefonunk kamerája minden esetben pontosan a megfelelő irányba és magasságba nézzen így garantáltan mindent és mindenkit megfelelően a legjobb minőségű képen láthatunk.