Intelligens hangrendszer, audiorendszer és multimédia

Intelligens otthonunkban lehetőség van a multimédiás rendszer épületautomatika rendszerbe történő integrálására is. Multimédiás zónákat hozhatunk létre, így ha elkezdünk egy filmet nézni a nappaliban egy gombnyomásra a hálószobai TV-n tudjuk folytatni de akár érkezésünkkor kedvenc rádiónk is megszólalhat abban a helységben ahol épp tartózkodunk.

Okos hangrendszer és intelligens multimédia rendszer vezérlés

Az okos házak hangrendszerei az épületautomatizálás kényelmi funkcióinak részét képezi. Kiépítésében ugyan nem, de felhasználásban annál inkább különbözik a hagyományos hangrendszerektől. Számos olyan funkciót tudunk megvalósítani egy intelligens hangrendszerrel, ami évekkel ezelőtt csupán a televíziókban és mozikban látható Hollywoodi elképzelésnek tűnhetett csak, de mára elérhetővé és megfizethetővé vált. Az, hogy a hangrendszerünket okostelefonunkon vagy táblagépünkön keresztül vezérljük csak a legalapvetőbb szintű kérések közé tartozik.

shadow

Miért jó az intelligens multimédia vezérlés és mitől lehet okos a hangrendszer és audio rendszer?

intelligens hangrendszer, multimédia, audio rendszer vezérlés

Okos eszközökön keresztül

Az intelligens otthonokban nem csak a hagyományos funkciókat tudjuk okos eszközeinken keresztül vezérelni, de a hangrendszereinket és multimédiás rendszereinket is. Hangrendszereink intelligens épületautomatikai rendszerünkbe való integrálásával az okostelefon, táblagép esetleg smart TV kijelzőjén keresztül válthatunk a következő zeneszámra vagy válthatunk csatornát!

intelligens telefonkihangosítás, intelligens hívás kihangosítás

Hívás kihangosítás

Hazaérkezésünkkor ha egy telefonhívásban vagyunk, nagyon kényelmes lehet ha a intelligens rendszer automatikusan átveszi a hívást és kihangosítja a házban található hangfalakon így szabadon tudunk pakolni vagy épp elkezdeni a vacsora főzését. A rendszer a mozgásérzékelőkre támaszkodva követi a cselekvéseinket és helyváltoztatásainkat, így mindig abban a helységben használja a hangszórót, ahol éppen tartózkodunk.

intelligens ébresztés, intelligens ébresztőóra, intelligens multimédia

Ébresztés

Egy intelligens ház képes arra, hogy kedvenc zeneszámunkkal vagy rádióadásunk bekapcsolásával ébresszen minket. Amikor elérkezik az ébresztési időpont, okos otthonunk lassan elkezdi felhúzni a redőnyöket, fokozatosan felhangosítja a hangszórókat így figyelve ránk és ébresztve minket a lehető legjobb hangulatban. Ugye mennyivel kényelmesebb és hangulatosabb így ébredni, mint a hagyományos ébresztőórákra!

"hangrendszerek zónázása, okos hangrendszer, helységenkénti zenelejátszás

Zónák kialakítása

Annak érdekében, hogy meg tudjuk adni otthonunk számára, hogy melyik helységben milyen zeneszám szóljon, nem kell mást tennünk csak hangzónák szerint kell kialakítanunk a hangrendszert. Ha gyermekünk a saját szobájában valami fiatalos zenét szeretne hallgatni miközben mi a nappaliban valami klasszikusat, akkor a kezelőfelületen a saját szobáját választja ki és ezzel nem zavarja a mi zenehallgatásunkat.

wifi multimédia vezérlés, vezeték nélküli multimédia vezérlés, közösségi zenemegosztó oldalak, intelligens zenemegosztás

Zenemegosztó oldalak

A közösségi zenemegosztó oldalakon (Spotify, Deezer, iTunes, YouTube) hallgatott zenéinket is hallgathatjuk hangfalainkon egyetlen gombnyomásra. Nem kell mást tennünk csak integráljuk a központi egységbe a zenemodult, ahol megadjuk fiókjainkat és máris csatlakoztatva vannak az alkalmazások. Ha munkából hazaérünk és nem akarjuk abbahagyni a zenehallgatást, csak átirányítjuk és folytatódik a zenehallgatás.

hang általi vezérlés, hangvezérlés, multimédia, hangrendszer beszéd vezérlés, beszéd általi vezérlés

Hangvezérlés

Akárcsak a világítási köröket vagy redőnyöket, de otthonunk intelligens multimédia rendszereit akár hangparancsok által is tudjuk vezérelni. Kiadjuk a hangparancsot a központi egységnek, ami elvégzi az előre beállított műveletet. Léptessük a zenelejátszót a következő zeneszámra, váltsunk rádióadót vagy állítsuk meg esetleg indítsuk el a hangfájlokat. A hangvezérlés maximális kényelem és elérhető luxus az épületautomatikával.

projektor vezérlés, vetítővászon vezérlés

Projektor vezérlés

Azok számára, akik szeretik kedvenc filmjeiket projektoron vagy vetítővásznon élvezni, ennek vezérlését is képesek vagyunk integrálni az okos ház központi egységébe. A projektor leeresztése vagy felhúzása a plafonba további mechanizmusokat is elindíthat, így a mozi funkció kiválasztásával egyidejűleg lehúzhatjuk a redőnyöket és csökkenthetjük a helység világítási köreinek intenzitását is.

TV elrejtése padlóba, TV padlóban eltüntetése

TV süllyesztése padlóba

A televíziókat design szempontból akár a padlóban is elrejthetjük. Gombnyomás hatására kiemelkedik, majd a gombot újra megnyomva elsüllyeszthetjük azt. A padlóban elsüllyesztett TV növeli a térhatást, betörés esetén elrejti a TV-t és a legmagasabb szintű luxus funkcióknak is leget tesz. A TV-t mozgató motorokat a padlóban helyezhetjük el, így kívülről gyakorlatilag semmi sem látszik a takarófedélen kívül.

aktív kép átküldése másik helységbe, TV műsor másik kijelzőn megjelenítése

TV műsor küldése

Ha épp egy érdekes TV műsort nézünk és nem szeretnénk lemaradni egyetlen percéről sem, egy intelligens otthonban egy gombnyomással átküldhetjük az adott képet egy másik okos eszközre. Ha szeretnénk közben elmenni a fürdőszobába, de ott nincs televíziónk folytathatjuk a műsort a tabletünkön, majd végezve ott egyenesen átkapcsolhatjuk a hálószobába az adott adást, nem maradva le az érdekes dolgokról.