Intelligens hangrendszer, audiorendszer és multimédia

Intelligens otthonunkban lehetőség van a multimédiás rendszer épületautomatika rendszerbe történő integrálására is. Multimédiás zónákat hozhatunk létre, így ha elkezdünk egy filmet nézni a nappaliban egy gombnyomásra a hálószobai TV-n tudjuk folytatni de akár érkezésünkkor kedvenc rádiónk is megszólalhat abban a helységben ahol épp tartózkodunk.

Okos hangrendszer és intelligens multimédia rendszer vezérlés

Az okos házak hangrendszerei az épületautomatizálás kényelmi funkcióinak részét képezik. Kiépítésében ugyan nem, de felhasználásban annál inkább különbözik a hagyományos hangrendszerektől. Számos olyan funkciót tudunk megvalósítani egy intelligens hangrendszerrel, ami évekkel ezelőtt csupán a televíziókban és mozikban látható Hollywoodi elképzelésnek tűnhetett csak, de mára elérhetővé és megfizethetővé vált. Az, hogy a hangrendszerünket okostelefonunkon vagy táblagépünkön keresztül vezérljük csak a legalapvetőbb szintű kérések közé tartozik.
Különböző zenei zónák kialakítására van lehetőségünk ami által más zeneszámot vagy online rádiót tudunk megszólaltani a konyhában főzéshez, mást a fürdőszobában a relaxálásunkhoz vagy a teraszon a kerti partihoz. A központi zeneszerver által 4, 8, 12, 16 zenei zóna kialakítására van lehetőségünk és zenei zónánként kolátlan számú hangfalat tudunk integrálni. A zeneszerever beépített merevlemezzel rendelkezik, így akár több mint 200.000 dal tárolására alkalmas. Ezen felül támogatja az Air Play alkalmazást, valamint a Windows és az iTunes-alapú zenei szolgáltatásokat is, aminek köszönhetően több mint 100.000 internetes rádióállomást érhetünk el világszerte (pl: Shoutcast, TuneIn, stb.), valamint olyan prémium streaming szolgáltatásokat is mint a Grooveshark, last.fm vagy a Spotify. Az ingyenes Casa Tunes Sync alkalmazásnak köszönhetően Mac és PC alapon ről is könnyen és kényelmesen szinkronizálhatóak meglévő dalaink és albumaink. Igény esetén IP videokaputelefonunk csöngetését is be tudjuk állítani megadott zenei zónába, de akár ébresztőóraként is üzemelhet, így megadott időpontban elindítja kedvenc rádiócsatornánkat.
A fejlesztésénél különös figyemet fordítottak a kiváló hangminőségre, így a hangszórók garantáltan professzionális hanghatást biztosítanak minden körülmény között. A kiemelkedő minőségű anyagfelhasználásnak köszönhetően az intelligen sotthon rendszer hangszórói vízállóak, így igény esetén teljesen alkalmasak akár kültéri használatra is. Esztétikus beszerelésükről a gondosan kialakított szerelődobozok gondoskodnak, melyek által fa, gipszakrton vagy akár beton közegekbe is elhelyezhetőek. Díszrácsai szögletes és kerek formában is elérhetőek, valamint különböző színekben rendelhetőek. Ha Önnek is fontos, hogy okos otthonában egy igazán professzionális multiroom rendszer legyen kialakítva, akkor bátran ajánljuk eszközeinket, mert garantálna nem fog a rendszerben csalódni.

shadow

Miért jó az intelligens multimédia vezérlés és mitől lehet okos a hangrendszer és audio rendszer?

intelligens hangrendszer, multimédia, audio rendszer vezérlés

Okos eszközökön keresztül

Az intelligens otthonokban nem csak a hagyományos funkciókat tudjuk okos eszközeinken keresztül vezérelni, de a hangrendszereinket és multimédiás rendszereinket is. Hangrendszereink intelligens épületautomatikai rendszerünkbe való integrálásával az okostelefon, táblagép esetleg smart TV kijelzőjén keresztül válthatunk a következő zeneszámra vagy válthatunk csatornát!

intelligens telefonkihangosítás, intelligens hívás kihangosítás

Hívás kihangosítás

Hazaérkezésünkkor ha egy telefonhívásban vagyunk, nagyon kényelmes lehet ha a intelligens rendszer automatikusan átveszi a hívást és kihangosítja a házban található hangfalakon így szabadon tudunk pakolni vagy épp elkezdeni a vacsora főzését. A rendszer a mozgásérzékelőkre támaszkodva követi a cselekvéseinket és helyváltoztatásainkat, így mindig abban a helységben használja a hangszórót, ahol éppen tartózkodunk.

aktív kép átküldése másik helységbe, TV műsor másik kijelzőn megjelenítése

TV műsor küldése

Ha épp egy érdekes TV műsort nézünk és nem szeretnénk lemaradni egyetlen percéről sem, egy intelligens otthonban egy gombnyomással átküldhetjük az adott képet egy másik okos eszközre. Ha szeretnénk közben elmenni a fürdőszobába, de ott nincs televíziónk folytathatjuk a műsort a tabletünkön, majd végezve ott egyenesen átkapcsolhatjuk a hálószobába az adott adást, nem maradva le az érdekes dolgokról.

"hangrendszerek zónázása, okos hangrendszer, helységenkénti zenelejátszás

Zónák kialakítása

Annak érdekében, hogy meg tudjuk adni otthonunk számára, hogy melyik helységben milyen zeneszám szóljon, nem kell mást tennünk csak hangzónák szerint kell kialakítanunk a hangrendszert. Ha gyermekünk a saját szobájában valami fiatalos zenét szeretne hallgatni miközben mi a nappaliban valami klasszikusat, akkor a kezelőfelületen a saját szobáját választja ki és ezzel nem zavarja a mi zenehallgatásunkat.

wifi multimédia vezérlés, vezeték nélküli multimédia vezérlés, közösségi zenemegosztó oldalak, intelligens zenemegosztás

Zenemegosztó oldalak

A közösségi zenemegosztó oldalakon (Spotify, Deezer, iTunes, YouTube) hallgatott zenéinket is hallgathatjuk hangfalainkon egyetlen gombnyomásra. Nem kell mást tennünk csak integráljuk a központi egységbe a zenemodult, ahol megadjuk fiókjainkat és máris csatlakoztatva vannak az alkalmazások. Ha munkából hazaérünk és nem akarjuk abbahagyni a zenehallgatást, csak átirányítjuk és folytatódik a zenehallgatás.

intelligens ébresztés, intelligens ébresztőóra, intelligens multimédia

Ébresztés

Egy intelligens ház képes arra, hogy kedvenc zeneszámunkkal vagy rádióadásunk bekapcsolásával ébresszen minket. Amikor elérkezik az ébresztési időpont, okos otthonunk lassan elkezdi felhúzni a redőnyöket, fokozatosan felhangosítja a hangszórókat így figyelve ránk és ébresztve minket a lehető legjobb hangulatban. Ugye mennyivel kényelmesebb és hangulatosabb így ébredni, mint a hagyományos ébresztőórákra!

projektor vezérlés, vetítővászon vezérlés

Projektor vezérlés

Azok számára, akik szeretik kedvenc filmjeiket projektoron vagy vetítővásznon élvezni, ennek vezérlését is képesek vagyunk integrálni az okos ház központi egységébe. A projektor leeresztése vagy felhúzása a plafonba további mechanizmusokat is elindíthat, így a mozi funkció kiválasztásával egyidejűleg lehúzhatjuk a redőnyöket és csökkenthetjük a helység világítási köreinek intenzitását is.

TV elrejtése padlóba, TV padlóban eltüntetése

TV süllyesztése padlóba

A televíziókat design szempontból akár a padlóban is elrejthetjük. Gombnyomás hatására kiemelkedik, majd a gombot újra megnyomva elsüllyeszthetjük azt. A padlóban elsüllyesztett TV növeli a térhatást, betörés esetén elrejti a TV-t és a legmagasabb szintű luxus funkcióknak is leget tesz. A TV-t mozgató motorokat a padlóban helyezhetjük el, így kívülről gyakorlatilag semmi sem látszik a takarófedélen kívül.